De ce să alegi implantul dentar? Avantaje și dezavantaje.

implant dentar

Odată cu vârsta, problema restaurării dinților pierduți pentru fiecare persoană devine din ce în ce mai frecventă. Clinica Omnia Dental oferă metode moderne și eficiente de restaurare a dinților lipsă. Implantul dentar reprezintă soluția optimă pentru înlocuirea dinților lipsă. Argumentele pro și contra în fiecare caz clinic sunt individuale, deci decizia trebuie luată de un specialist cu experiență.

Avantajele implantului dentar

Inserarea unui implant dentar este o procedură în mai multe etape care necesită acțiuni coordonate ale medicului și pacientului. Înțelegerea procesului, motivarea și urmarea sfaturilor medicale determină în mare măsură succesul tratamentului. Înainte de intervenție, ar trebui să aflați în detaliu despre avantajele și dezavantajele implantului dentar, familiarizați-vă cu toate nuanțele procedurii, care vă vor ajuta să luați decizia corectă.

  • Procedura vă permite să restaurați atât un singur dinte, cât și o arcadă întreagă fără dinți. În acest din urmă caz, de la 4 la 10 implanturi sunt plasate, acestea servind drept suport pentru întreaga dantura. 
  • Implantul dentar are o durată lungă de viață. Dacă sunt urmate indicațiile medicului, implantul poate dura și peste 20 ani.
  • Implantul dentar asigură transmiterea forțelor de masticatie la osul maxilar, spre deosebire de punțile dentare, care se sprijină pe dinții adiacenți. Acest lucru previne atrofia osoasă, oprește procesele degenerative și menține sănătatea corpului în ansamblu.
  • Implantul dentar nu afectează masticația și vorbirea. Mulți pacienți cu proteze clasice se plâng de o senzație de corp străin în gură. O proteză dentară poate afecta gustul mâncării și, de asemenea, poate afecta vorbirea. În cazul implanturilor dentare, astfel de probleme pur și simplu nu apar.
  • Implantul dentar nu afectează dinții vecini. În cazul implantului dentar dinții vecini nu trebuie șlefuiți iar nervii nu sunt îndepărtați (ceea ce este uneori necesar pentru o punte fixă).
  • Lucrările pe implanturi nu necesită îngrijire specială. Acestea trebuie curățate în același mod ca și dinții tăi naturali.

Avantajele implantului dentar îl fac alegerea numărul unu a stomatologiei moderne.

Dezavantajele implantului dentar

Implantul dentar are contraindicații legate de sănătatea generală. Cele mai semnificative sunt: ​​stări de imunodeficiență, diabet zaharat, neoplasme, afecțiuni cardiace sau hepatice grave.

Printre dezavantaje se numără și prețul implantului dentar. Procedura este mai scumpă decât plasarea unei punți dentare, dar oferă un nivel diferit de confort. Prețul este aproape pe deplin compensat de durata de viață lungă, confortul masticației și componenta estetică.

Respingerea implantului se întâlnește în 1-3% din cazuri. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să urmați cu strictețe recomandările medicului specialist. 

Problemele ce pot apărea au legătură cu nerespectarea recomandărilor de bază sau cu calificarea scăzută a unui medic. Prin urmare, este important să alegeți o clinică certificată cu echipamente moderne, unde să lucreze cei mai buni profesioniști din domeniu. 

La Omnia Dental puteți fi sigur de rezultatul tratamentului dumneavoastră. Folosim implanturi ale celor mai mari producători mondiali (Straumann, Bredent, Megagen), iar experiența medicilor noștri ne permite să efectuăm intervenții de orice complexitate. Clinica este dotată cu echipamente moderne, iar pacienții primesc o gamă completă de servicii într-un mediu confortabil.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.