„De ce iubesc România?” Ofelia Popii, campioanele mondiale la scrima, Alexandra Stan, dar si Leslie Hawke

• Joi, 1 Decembrie, când ProTv împlineşte 16 ani, în ediţiile speciale ale Ştirilor ProTv

În ediţiile speciale ale Ştirilor ProTv de joi, 1 Decembrie, corespondenţii Ştirilor ProTv Alex Dima, Amalia Enache, Anca Nastasi şi Paula Herlo aduc în faţa telespectatorilor români care oferă răspusuri cheie la întrebarea „De ce iubesc România?”.

Alexandra Stan, noua revelaţie a muzicii dance, face cunoscut numele României în lume. Timp de nu mai puţin de şase săptămâni a fost pe primul loc în Billboard SUA, performanţă reuşită de celebrele Madonna şi Lady Gaga. „Ca să gustăm puţin din succesul ei, am însoţit-o la Luxemburg, la concert. De 1 Decembrie îi aflaţi povestea”, a declarat Paula Herlo.
Puţini sunt cei care nu se îndoiesc de faptul că poţi strânge 25.000 de euro vânzând limonadă. Iulian Văcărean a demonstrat că este posibil şi, alături de voluntari, a strâns impresionanta sumă, pe care au donat-o cu scopul renovării secţiei de Oncologie Pediatrică de la Spitalul Marie Curie. Fondator al Asociaţiei Beneva, închiriază vile în zone rău famate pe care le renovează, iar la etaj cazează studenţi la arte, care, o dată la câteva zile, organizează la parter evenimente din care obţin bani cu care se autofinanţează. Şi mai interesant este însă faptul că o astfel de casă plină de cultură transformă şi zona în care se află.
În topul celor mai cunoscute cinci modele din lume se numără şi Diana Dondoe. De 1 Decembrie, Diana vorbeşte la ProTv nu doar despre meseria de model şi de riscurile ei, ci şi despre motivele care o aduc de fiecare dată acasă, în România.

La fel de impresionante sunt portretele personajelor pe care Amalia Enache le va aduce în faţa telespectatorilor la ProTv, de 1 Decembrie. „Ofelia Popii, cea poreclită de colegii din teatru Madam Bulanda, are deja două premii UNITER pentru cea mai bună actriţă, unul de interpretare la Festivalul de la Edinburgh şi s-a impus definitiv ca un mare talent al teatrului românesc o dată cu rolul Mefisto, în „Faust” de Silviu Purcărete. E clar modelul de româncă extrem de înzestrată, dar la care am mai descoperit şi un mare secret: munceşte în draci! Repetă şi 20, 30 de ore încontinuu, joacă simultan în atâtea piese încât le-a pierdut numărătoarea, îşi vede cu înverşunare de drumul ei, respiră teatru”, spune Amalia Enache.

Le-am cunoscut şi pe cele patru românce campioane mondiale doi ani la rând la scrimă. Ana, Simona, Anca şi Loredana m-au introdus în lumea lor de luptătoare, cu ore lungi de antrenamente, cu o viaţă dedicată sportului. Agile ca nişte feline, uneori blânde ca nişte pisici, alteori în atac de pantere, cu mentalitate de campioane care ştiu că pe planşă trebuie să învingă, fetele mi-au arătat că iubesc România până la lacrimi, de la copacii din faţa blocului, până la steagul care se ridică pentru ele”, a mai dezvăluit Amalia.

Până şi străinii oferă răspunsuri la întrebarea „De ce iubesc România?”. Corespondentul Ştirilor ProTv, Anca Nastasi, o prezintă pe Leslie Hawke, care „iubeşte România şi ne dă o lecţie despre cum putem să evoluăm şi în părţile cele mai rebele ale societăţii româneşti. A descoperit secretul pe care românii nu îl găsesc de zeci de ani: integrarea ţiganilor”.
Alex Dima a cunoscut deopotrivă străini şi români care iubesc la fel de mult ţara noastră. „Toţi muncesc pe rupte, au ieşit din rând, fac ceva pentru locul în care trăiesc şi pentru România”, a conchis Alex. Americanul Sam, unul dintre personajele-cheie ale ediţiilor speciale ale Ştirilor ProTv din 1 Decembrie, se declară cu mâna pe inimă „mai român decât eşti tu”. A învăţat cu greu limba română, în 10 ani, trăieşte româneşte, mănâncă româneşte şi încearcă din răsputeri să ne convingă să ne păstrăm autenticitatea şi tradiţiile. Oricât ar părea de greu de crezut, spune că nu s-ar mai întoarce în America pentru nimic în lume. Pentru a fi generos nu trebuie să treci de o anumită vârstă, iar asta o demonstrează pe deplin un grup de 12 adolescenţi din Timişoara, născuţi odată cu ProTv, acum 16 ani. „Au devenit profesionişti în diverse tactici de intervenţie şi supravieţuire, se antrenează de la 10 ani şi abia aşteaptă să împlinească 18 ani pentru a putea merge la intervenţii reale. Spun că nu vor să plece din România, pentru că e o ţară faină şi unde în lume ai mai putea vedea atâtea prostii la un loc?”, a dezvăluit Alex Dima. Tot Alex şi-a îndreptat atenţia către Bucovina, unde a descoperit un prototip uman care face lucrurile să se mişte. Cum reuşeşte bucovineanul să nu se lase îngenuncheat de criză, joi, în ediţiile speciale ale Ştirilor ProTv.

One thought on “„De ce iubesc România?” Ofelia Popii, campioanele mondiale la scrima, Alexandra Stan, dar si Leslie Hawke

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.