Danemarca a castigat Eurovision 2013. Cezar s-a clasat pe locul 13

Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, a câştigat finala Eurovision 2013 de la Malmo,Cezar & Cristian Faur after ESC Final Suedia cu piesa „Only Teardrops”. Pe locul doi s-a clasat Azerbaidjan, iar pe trei – Ucraina.
Reprezentantul nostru, Cezar, a obţinut 65 de puncte, clasându-se pe locul 13. Cele mai multe puncte le-am obţinut de la Moldova şi Grecia – câte 10 – şi de la Malta, care ne-a acordat 7 puncte.

Cezar a mai primit puncte de la Suedia, Albania, Austria, Marea Britanie, Azerbaidjan, Norvegia, Italia, Islanda, Franţa şi Muntenegru.

• TABEL vezi aici votul fiecărei ţări participante la Eurovision (România, Moldova şi punctările cu 8, 10 şi 12 puncte)

Intr-un comunicat remis Mediafax, soprana Angela Gheorghiu critica show-ul lui Cezar, precizand ca s-a indepartat dramatic de mesajul textului si de ceea ce reprezinta artistul Cezar Ouatu.

Cezar & Loreen„Spectacolul prezentat de CEZAR la EUROVISION, după părerea mea, s-a îndepărtat dramatic de ceea ce este artistul CEZAR OUATU. Consider că toate elementele utilizate sunt greşite şi sunt departe de mesajul textului sau de gustul meu. Indiferent de rezultatul acestui concurs (unul influenţat geopolitic şi nu întotdeauna bazat pe talent), CEZAR trebuie să se reîntoarcă la muzica bună şi bunul gust. Ne vom revedea cu publicul român la concertul amicului meu Andrea Bocelli şi apoi într-un concert de mare importanţă la Moscova, la teatrul Stanislavsky, unde eu am considerat că poate să-mi fie alături pe scenă. Baftă CEZAR! Hai România!”, mai spune Angela Gheorghiu.

Imediat după acordarea voturilor, Cezar, reprezentantul României a declarat:
„Eu, profesional și personal, mă simt împlinit. Mi-aș fi dorit un loc mai bun în clasamentul Green Room after Cezar's performancefinal, pentru mine și pentru România, dar știu că ceea ce a ținut de mine am făcut. Show-ul nostru a ieșit foarte bine, am muncit cu toții enorm și le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca această muncă de echipă să prindă formă.

România rămâne, însă, o țară negată oarecum de Europa, așa că, în această seară, cele două mari familii – Scandianvia și “Mama Rusie” – au învins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai ține de mine… Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și au votat România.”
Înainte de finală, Cezar a participat la un show televizat, în direct, difuzat la principalul canal al SVT, televiziunea publică suedeză. Printre invitații emisiunii s-au numărat și Loreen, câștigătoarea Eurovision 2012, și designerul Jean Paul Gaultier.a rămâne, însă, o țară negată oarecum de Europa, așa că, în această seară, cele două mari familii – Scandianvia și “Mama Rusie” – au învins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai ține de mine… Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și au votat România.

Momentul dedicat lui Cezar a urmat interviului cu Loreen, astfel că cei doi s-au întâlnit în spatele camerelor de luat vederi. Prima reacție a interpretei suedeze, când l-a văzut e Cezar, a fost să exclame, cu mâna în dreptul inimii: “Amazing! You have a great voice!” (“Uluitor! Ai o voce minunată!”).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.