Dana Rogoz si Pavel Bartos isi fac bagajele si pleaca in America

Dana Rogoz si actorul Pavel Bartos vor face echipa impreuna cu ProTv International, in America.

Cei doi isi fac bagajele in aceasta saptamana si vor pleca la Chicago unde vor prezenta cea de-a 4-a ediție a Festivalului Origini Românești pe 15 si 16 iunie. Dana Rogoz, pe care romanii din afara tarii o urmaresc in fiecare sambata, de la ora 20.30,  la De Suflet, se va intalni a doua oara cu comunitatea de romani din Chicago, pe care a cunoscut-o prima data in 2008, tot cu ocazia unui eveniment in Orasul Vanturilor, la care ProTv International a fost partener media.

image

Este pentru a doua oara cand ii vizitez pe romanii din Chicago si sunt extrem de fericita tocmai pentru ca stiu ce amintiri frumoase am adunat din prima intalnire cu ei. Acum, la Festivalul Origini Romanesti ma astept sa participe un numar record de romani, mai ales pentru ca acolo este o comunitate foarte unita, care pastreaza traditiile, desi sunt la mii de kilometri distanta de tara.

M-a impresionat sa aud ca printre activitatile pe care le pregatesc organizatorii se numara si o parada de costume populare purtate chiar de spectatori. Va fi un sentiment de mandrie romaneasca  si pentru mine. Cu aceasta ocazie o sa fac echipa cu Pavel Bartos si stiu de pe acum ca vom fi una foarte amuzanta, iar cei care ne vor fi alaturi la Niles, Illinois vor avea parte de distractie maxima, spune Dana.

image

Pentru Pavel insa, participarea alaturi de echipa ProTv International in America este o premiera. El calatoreste astfel pentru prima data in aceasta tara si vrea sa afle daca si romanii din Chicago au talent.
Intr-adevar este prima data cand ajung in Statele Unite ale Americii si astept cu nerabdare sa vad ce se va intampla in cea mai mare comunitate de romani de peste Ocean, care stiu ca se afla la Chicago. Tot de la organizatori mai stiu ca in acest weekend vor fi asteptati peste 15.000 de romani la festival, lucru cu siguranta de admirat”, declara Pavel.
Ambele zile de festival sunt pline de surprize pentru cei prezenti, mai ales ca evenimentele debuteaza la ora 13.00 si se termina dupa miezul noptii.

image

Astfel, pe langa orchestra Perinița si a celor mai apreciate ansambluri folclorice românești din Chicago și Arizona, vor concerta trupa HARA si TALISMAN, se vor face langoși cu brânză si cei mai buni mititei, pregatiti pe cel mai mare gratar din lume, iar  copiii de până la 14 ani se pot bucura de parcul de distracții amenajat special în Palatul Copiilor din incinta festivalului. Toți cei ce au un costum popular national românesc sunt invitați să participe în Parada Portului Popular pe scena festivalului, iar in aceste zile are loc si campionatul de fotbal romanesc cu participarea a 16 echipe de amatori organizat în parcul situat la 2 minute distanță de festival.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.