Dan Manoliu: „Vom avea și de data aceasta flăcări, sincronizate cu ritmurile Zaleilah”

• Detaliile pentru show-ul de la Eurovision se negociază în bazarul din Baku

În timp ce membrii trupei Mandinga repetă pentru a fi totul perfect în semifinala Eurovision din 22 mai, echipa TVR lucrează la detaliile showului. După prima repetiție, Dan Manoliu, șeful delegației României la Eurovision, se declară mulțumit de organizare și de implicarea azerilor în pregătirea celui mai important concurs muzical european.

”Lumina este foarte bună, urmând să mai facem doar mici corecturi, camerele vor fi amplasate în așa fel încât să surprindă cât mai bine showul Mandinga, iar efectele speciale sunt de-a dreptul impresionante. Dacă cele două piese care ne-au adus până acum pe locul 3 în finala Eurovision au avut flăcări pe scenă, am considerat că acest semn bun nu trebuie să lipsească din show-ul României de la Baku. Așa că vom avea și de data aceasta flăcări sincronizate cu ritmurile Zaleilah”, povestește șeful delegației României la Baku.

Singurul detaliu care a îngreunat puțin prima repetiție, desfășurată duminică pe impresionanta scenă de la Baku Crystal Hall, este legat de chingile prea elastice cu care sunt prinse instrumentele. Echipa TVR a fost nevoită să găsească rapid soluții.
În lipsa unor magazine universale sau specializate, delegația României a ajuns în bazar să caute chingi rezistente și mai ales potrivite cu vestimentatia si instrumentele de scenă. Ajutorul în cursa contra cronometru a venit din partea consulului României în Azerbaidjan, domnul Paul Ananie, Secretar II al României în Republica Azerbaidjan, care a alergat împreună cu Dan Manoliu și echipa mai multe ore până când s-au găsit ”prețioasele” sisteme de prindere.

Dar alergătura nu a fost suficientă. Ultimul obstacol, tradiționala negociere din această parte a lumii, a fost depășit cu ajutorul consulului, care și-a arătat talentul de negociator și a reușit să-l convingă pe comerciant să accepte să vândă doar 5 metri din cei 100 pe care îi avea în pachetul standard. O dată cu punerea la punct a detaliilor, imaginea României pe scenă va fi impecabilă, iar artiștii au parte de tot confortul pentru a oferi publicului un spectacol de calitate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.