Cristian Tudor Popescu propune “Viziuni intunecate”, un thriller hipnotic

• Simbata, 15 octombrie, “CineTePrinde” la Pro Cinema

“Viziuni intunecate” (“A Scanner Darkly”), thrillerul SF regizat de Richard Linklater (“Inainte de rasarit”, “Inainte de apus”), este propunerea lui Cristian Tudor Popescu pentru editia din 15 octombrie a emisiunii “CineTePrinde”, difuzata de la ora 22.00.

Bazat pe romanul cu acelasi nume al lui Philip K. Dick, thrillerul ii are in rolurile principale pe Keanu Reeves, Winona Ryder, Woody Harrelson, Robert Downey Jr, Rory Cochrane si este produs de Steven Soderbergh si George Clooney.

Thrillerul a fost filmat digital, iar apoi transferat in QuickTime si supus unui procedeu de animatie care a durat 15 luni. Tehica folosita a fost rotoscopia, care consta in a transforma o scena filmata in desen animat.

Stiu sa fac un film, dar ma depaseste treaba cu animatia!”, spunea regizorul despre aceasta proba de foc pe care a trebuit sa o depaseasca. Fiecare minut de animatie a necesitat 350 de ore de munca a unei echipe formate din 50 de animatori, care au lucrat aproximativ 18 ore pe zi. Cu toate acestea, lansarea filmului a fost intirziata cu mai bine de un an, iar bugetul a trebuit suplimentat de la 6.7 milioane, la 8.7 milioane.

E cel mai ciudat scenariu pe care l-am citit vreodata!”, spunea Robert Downey Jr, care a acceptat acest rol cind a auzit ca protagonist va fi Keanu Reeves, iar regizor, Linklater.

„Un film hipnotic”, dupa cum il numeau cei de la The New York Times, “Viziuni intunecate” a fost apreciat pentru modul in care sugereaza felul in care lumea reala incepe sa se asemene cu lumea intunecata a benzilor desenate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.