Concertul violonistului Alexandru Tomescu pentru Regele Mihai

• Sâmbătă, 17 şi 24 noiembrie, de la ora 13.00, Ora Regelui de la TVR 1

 

Ora Regelui de la TVR 1 are două ediţii speciale în 17 şi 24 noiembrie: telespectatorii TVR 1 vor putea urmări în cele două ediţii înregistrarea concertului organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României la Ateneul Român de ziua Majestăţii Sale, Regele Mihai I.

Pe 25 octombrie a fost organizat cel de-al cincilea concert caritabil în beneficiul programului Tinere Talente, concert oferit anul acesta de violonistul Alexandru Tomescu şi Ansamblul Stradivarius, dirijat de Gabriel Bebeşelea. Programul muzical al serii a cuprins Anotimpurile de Antonio Vivaldi şi Cele patru anotimpuri de Astor Piazzolla.

„Este o experienţă deosebit de interesantă să cânţi în oglindă Anotimpurile de Vivaldi şi pe cele ale lui Piazzolla. Deşi fiecare set de lucrări se află la poli opuşi din punct de vedere temporal şi stilistic, există nenumărate lucruri care le apropie. Piazzolla se inspiră din lucrările lui Vivaldi, dar propune o viziune cu totul nouă, impregnată de ritmuri argentiniene, pline de pasiune şi culoare. Cele două creaţii muzicale sunt o excelentă alegere pentru o seară de gală, aşa cum a fost cea din 25 octombrie, în care am sărbătorit ziua de naştere a Majestăţii Sale, Regele Mihai”, a declarat Alexandru Tomescu.

Fondurile strânse din sponsorizări, vânzare de bilete şi donaţii la concertul din acest an vor sprijini în 2013 programul naţional Tinere Talente, prin care Fundaţia oferă burse de studiu şi oportunităţi de promovare celor mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la început de carieră.

Fundaţia Principesa Margareta a României a reuşit  să facă din acest concert o tradiţie. În fiecare an, pe 25 octombrie, la Ateneul Român, artişti de valoare sunt invitaţi să concerteze în beneficiul tinerilor talentaţi aflaţi la începutul carierei artistice.

Cele două ediţii, realizate de Oana Drăgulinescu, producător Cristina Ţilică, pot fi urmărite şi online, pe www.tvrplus.ro, unde pot fi vizionate şi ediţiile anterioare Ora Regelui.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.