Compania Passe Partout – Dan Puric va invita in weekend la Teatrul de pe Lipscani

Weekend-ul acesta, la Sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani, Compania Passe Partout  a pregatit „Made in România”, un spectacol creat si regizat de Dan Puric, dar si un proiect realizat de actorii trupei – “Toti cinci”.

• Sambata, 12 noiembrie, ora 19.oo – MADE IN ROMANIA

“MADE IN ROMANIA” se joacă de 10 ani și este o parodie spumoasa cu “trupa veche”, primii elevi ai lui Dan Puric. Spectacolul demonteaza cu subtilitate miturile unei lumi care ne sufoca cu imagini fade, fara continut, fara valoare. Registrul comic in care este gandit  face din “Made in Romania” un spectacolul dinamic si deschis publicului de orice varsta.
De ce Made in Romania? România nu este numai o națiune, un popor, ea este o atitudine în fața lumii și, mai presus de toate, un spirit. Nu știu de ce, dar a privi lumea prin ochii României, pentru mine este același lucru cu a privi lumea prin ochii unui copil.” (Dan Puric)

• Duminica, 13 noiembrie, ora 19.00 – TOTI CINCI

Spectacolul este o tragi-comedie despre omul contemporan: visele, iubirile si speranţele sale traduse în dans, pantomimă, teatru curat. “Frânturi de viaţă: priveşti, primeşti şi îţi construieşti propriul fir narativ. Concluzia îţi aparţine. “Toti cinci”- Separat, suntem: Ana Pepine, Dana Paraschiv, Ştefan Ruxanda, Paul Cimpoieru şi Silviu Man. Din punct de vedere social, cinci cetăţeni. Din punct de vedere politic, cinci voturi. Putem completa la nesfârşit: contribuabili, clienţi, consumatori… Împreună, însă, dobândim numele cel mare: “Compania de Teatru Dan Puric”. Fiindcă dincolo de etichetele lipite de noi ca de valizele trecute prin multe vămi, suntem o mână de tineri (ah! tineretul ăsta nu mai e ce-a fost…) care cred că de pe scenă, ca de pe munte, lumea şi cerul se văd mai bine.“ (Toti cinci)

Spectacolele saptamanii viitoare

• Joi, 17 noiembrie, ora 19.00 – Royal Fashion

• Sambata, 19 noiembrie, ora 19.00 – Romania, inchis pentru inventar

Dan Puric este o persoalitate marcantă în peisajul cultural-artistic din România. Actor al teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, este şi inventatorul unui nou limbaj teatral. Unicitatea acestui limbaj universal de comunicare teatrală este dată de libertatea cu care Dan Puric alătură forme spectaculare diferite, de la pantomimă clasică şi comportamentală la dans popular românesc, rusesc, step, tango, flamenco, balet, dans contemporan si arte marţiale, pe care le foloseşte ca vehicol de trasmitere a ideilor, trăirilor si sentimentelor.
Compania Passe Partout DP a fost înfiinţată de către Dan Puric în anul 1999, în urma unor selecţii minuţioase. Membrii companiei sunt actori amatori şi profesionişti de toate vârstele. Pe lângă spectacolele create și regizate de Dan Puric. „Made in România”, „Costumele”, „Hic sunt leones”, „Cei 150”, „Don Quijote”si “Royal Fashion”, actorii trupei au realizat si proiecte proprii, “Toti cinci”, “Rencontres”, “Doi dintre noi”, “Fantasmagoria”, “Noi”, “Romania, inchis pentru inventar”, “Necuvinte”, “Fluturi si oameni”, spectacole de succes nu numai in Romania, ci si in strainatate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.