Ciprian Baltoiu, noul corespondent Digi24 la Madrid

Digi24 il are corespondent la Madrid pe Ciprian Baltoiu, cel care a renuntat la functia de viceconsul in capitala Spaniei pentru a se intoarce la o dragoste mai veche, profesia de jurnalist.

„Nu am stat nici o secunda pe ganduri. Chiar daca pozitia de moment se poate spune ca era interesanta, cea de viceconsul al Romaniei la Madrid , nu am ezitat sa le propun celor de la Digi24 sa valorificam impreuna, in beneficiul telespectatorilor, experienta mea de televiziune, combinata cu experienta dobandita in 3 ani si jumatate in ceea ce priveste situatia romanilor din Spania si tehnica de televiziune de ultima ora de care dispune Digi 24.

Ciprian Baltoiu le va aduce telespectatorilor un plus de informatie despre comunitatea romana din Spania. “Imi doresc ca prin relatarile si reportajele pe care le voi face, telespectatorii sa ii descopere pe compatriotii lor din Spania asa cum sunt ei. Oameni buni, oameni extrem de muncitori, oameni extraordinari, cu bunele si relele oricarei comunitati. Doresc sa rupem prejudecatile si stampilele puse pe nedrept celor ce traiesc in Spania. Si, in plus, pentru milioanele de iubitori ai sportului, canalele Digi Sport vor avea de acum in colo in Spania o camera si un reporter prezent peste tot pe unde se intampla ceva interesant in domeniul sportiv. Asa ca ma bucur enorm sa fac parte din echipa Digi 24 si Digi Sport si la treaba”, spune Ciprian.

Ciprian Baltoiu si-a inceput cariera in presa in 1993 la Radio Cinemar Baia Mare. Tot atunci a inceput colaborarea cu BBC. Dupa un an de scoala de jurnalism in Columbia Missouri SUA, a trecut cateva luni prin presa scrisa, pentru a continua la Radio Contact Baia Mare, reporter si apoi director. In 1998 a inceput sa lucreze ca reporter la BBC – sectia in limba romana. Au fost 6 ani in care jurnalismul tip BBC i-a intrat in sange. Au fost ani in care a relatat de peste tot din tara, a trait la fata locului ultimele doua mineriade si a transmis de mai multe ori din teatre de razboi, precum Afganistan si Irak. Dupa episodul BBC a trecut la televiziune. National Tv si apoi N24 au fost doua posturi de televiziune unde a fost redactor-sef si apoi director al canalului N24. Dupa 6 luni de experiment PROTV, a ajuns prin concurs la Televiziunea Romana, unde a fost corespondent la Palatul Cotroceni. Apoi a acceptat propunerea de a reprezenta Romania ca viceconsul in unul dintre cele mai grele consulate ale Romaniei din lume, si anume la Madrid.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.