CINEMA ÎN PARC. Intrare libera

• Filmele bune se văd la CINEMA ÎN PARC  între 18-25 iulie

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) împreună cu Primăria Sectorului 1 organizează – CINEMA ÎN PARC – eveniment ce va avea loc în Parcul Bazilescu din Capitală, în fiecare seară, începând cu ora 22.00, în perioada 18-25 iulie. Intrarea este liberă.

Astfel, în prima seară publicul bucureștean este invitat la Taverna Soul Kitchen, în regia Fatih Akin, comedie ce a obţinut în 2009 Premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Veneţia 2009, în 2010 fiind nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film. Programul continuă în cheie comică, cu Jaf…la Turnul Mare / Tower Heist, urmărindu-i pe Ben Stiller și Eddie Murphy, angajați ai unui complex de lux, în încercarea lor de a se răzbuna pe un escroc miliardar de pe Wall Street care le-a furat fondul de pensii.

Nominalizat la Festivalul de Film de la Veneția, categoria Leul de Aur și la Premiile Academiei Europene de film la categoria Premiul Publicului pentru cel mai bun film, Nevasta la putere / Potiche o are ca protagonistă pe Catherine Deneuve, interpretând rolul unei femei nevoite să preia frâiele afacerii de familie, situația complicându-se atunci când realizează că liderul de sindicat este un fost iubit al ei, Maurice Babin, interpretat de Gerard Dépardieu.

CINEMA ÎN PARC aduce publicului și proiecții precum Gianni și femeile/ Gianni e le Donne, producție italiană semnată de Gianni di Gregorio, cu Kitty Cepraga într-un rol extrem de provocator și Cumplit de fericită / Happy, happy, în regia lui Anne Sewitsky, comedie ce a obținut Marele Premiu Sundance 2011.

Lista titlurilor conține și filme românești: Nașa, comedie în regia lui Jesus del Cerro și Virgil Nicolaescu ce a obținut Premiul Publicului pentru filmul românesc cu cu cel mai mare succes la box office în 2011 – Premiile Gopo 2012, Visul lui Adalbert, o comedie neagră semnată de Gabriel Achim, Tatăl Fantomă, în regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Mihai Constantin, Mirela Oprișor.

Organizat de: Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc
Partener: Transilvania Film
Recomandat de: Cinemagia
Parteneri media: Metropotam, Hipmag, CineFan, 121.ro, Port.Ro, Studentie.Ro
Cu sprijinul: Cameleon PR & Events

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.