Chef Florin Dumitrescu le-a delectat simţurile vedetelor ProTV la relansarea restaurantului „La Dud”

Chef Florin Dumitrescu, de la emisiunea „MasterChef”, şi-a pus semnătura pe unul din cele mai şic restaurante din Bucureşti, „Morgan La Dud”, care a fost relansat joi seară, în prezenţa prietenilor exigentului bucătar, dar şi a unor vedete precum Andreea Esca, Iulia Vântur şi Cătălin Măruţă.

Restaurantul „Morgan La Dud” din strada Speranţei, numărul 7, a fost inaugurat într-o nouă formulă joi seară, deschizându-şi porţile, dar şi grădina care găzduieşte celebrul dud de 180 de ani, la umbra căruia s-au răcorit mulţi actori mari, printre care regretaţii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.
Chef Florin Dumitrescu, ale cărui preparate şi sfaturi gastronomice i-au delectat pe telespectatorii Pro TV în primul sezon al emisiunii „MasterChef”, şi-a întâmpinat oaspeţii cu un meniu rafinat şi provocator, din care nu au lipsit melcii, la care au fost asortate băuturile răcoritoare şi o delicioasă îngheţată, în patru arome, printre care la mare căutare a fost cea de dude.

Printre cei care au degustat preparatele create de acesta s-au numărat Andreea Esca, Iulia Vântur, Amalia Enache, Corina Caragea, Magda Pălimariu, Cătălin Măruţă, Pavel Bartoş, Mihai Dedu, Dan Cruceru, George Vintilă, Teo Trandafir, Lavinia Petrea si Paul Angelescu. Acestora li s-au alăturat Mariana (Mimi) Nicolae, finalistă a emisiunii „MasterChef”, dar şi Sidia Sissoko, concurent al aceluiaşi show.
„Este primul restaurant pe care mi-am pus semnătura, primul restaurant semnat în totalitate Florin Dumitrescu„, a declarat chef-ul pentru MEDIAFAX. El a spus că, pe lângă meniu, şi-a pus semnătura şi pe designul farfuriilor şi pe serviciile oferite de restaurant.

Foarte solicitat de restaurantele bucureştene după apariţia sa în emisiunea „MasterChef”, Florin Dumitrescu a mărturisit că l-a ales pe cel din strada Speranţei pentru că el, prin natura sa, este „un om boem, un om melancolic”. „«Morgan La Dud» este genul meu de restaurant, în care actorii şi regizorii şi oamenii de cultură sunt bineveniţi întotdeauna„, a spus chef Florin Dumitrescu, făcând referire la Gheorghe Dinică şi la Ştefan Iordache, care frecventau „vechiul Dud”.
„A atârnat foarte greu în decizia mea de a fi aici şi faptul că primul meu chef bucătar a fost chef bucătar aici, dar şi faptul că familia Pârlog (proprietarii restaurantului, n.r.) a investit foarte mulţi bani în restaurantul ăsta, datorită lor am rămas aici”, a mai spus chef Florin Dumitrescu.
La ce să se aştepte oaspeţii restaurantului „La Dud”? „La ceva gustos şi neconvenţional„, a spus prompt chef Florin Dumitrescu, precizând că terasa va avea un meniu diferit faţă de cel din restaurant, fine dining.

O surpriză pentru clienţii restaurantului este şi faptul că din echipa de bucătari coordonată de chef Florin Dumitrescu la „Morgan La Dud” fac parte şi doi foşti concurenţi la emisiunea „MasterChef” – Alex Petricean şi Bogdan Alexandrescu, care au primit ropote de aplauze, joi seară, de la invitaţii la lansarea restaurantului în noua formulă.
În afară de meniul rafinat şi provocator creat de chef Florin Dumitrescu, invitaţii la relansarea restaurantului „Morgan La Dud” s-au putut bucura de acordurile de jazz manouche live. Atmosfera deosebită a fost creată încă de la intrarea pe covorul roşu, unde oaspeţii erau întâmpinaţi de două maşini vintage, printre care celebrul autoturism Morgan, unul dintre elementele emblematice ale acestui loc.

Foarte fericiţi de expertiza chef-ului Florin Dumitrescu, proprietarii restaurantului „Morgan La Dud”, Anne-Marie Pârlog şi Radu Pârlog, au declarat, pentru MEDIAFAX, că vor ca restaurantul din strada Speranţei, numărul 7, să continue să rămână „un loc de întâlnire al prietenilor”.
Am transformat un pic «Dudul vechi» – restaurantul cu tradiţie, datorită dudului din grădină care este foarte bătrân, are 180 de ani – şi am zis că trebuie ceva care să se asorteze în ceea ce priveşte mâncarea, meniul cu personalitatea restaurantului, ceva altfel”, a spus Anne-Marie Pârlog, precizând că musafirii restaurantului trebuie să se aştepte la „o atmosferă caldă”, în care mâncarea să fie la fel de apreciată ca şi intimitatea locului.
Practic, aici a fost un loc de întâlnire al prietenilor şi va fi în continuare. Nu vrem să fie un local de fiţe, vrem să fie un loc în care să se întâlnească prietenii, să mănânce o mâncare bună, să se simtă confortabil, să nu fie rigizi ca la un restaurant cu 2 stele Michelin, să se simtă liberi”, a spus, la rândul său, Radu Pârlog.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.