Cezar Ouatu: Cred că şi Angela Gheorghiu s-a uitat la emisiune

Vineri, 7 iunie, invitaţii Iulianei Tudor la O dată-n viaţă au fost fost, toţi, artişti care şi-au scris propria istorie la Eurovision – Nicola, Sanda Ladoşi şi Cezar Ouatu. Protagoniştii au fost secondaţi de Veta Biriş (Ardeal), Ana Pacatiuş (Banat), respectiv Maria Dragomiroiu (Oltenia). Nu au lipsit Lăutarii de la Chişinău, împreună cu maestrul Botgros, Ansamblul „Ciocârlia” al Ministerului Afacerilor Interne şi, bineînţeles, Floarea şi Gheorghe – actorii Maria Buză şi Marius Rizea.

image

Pe lângă probele artistice în care invitaţii şi-au demostrat dragostea pentru folclor, Nicola, Sanda Ladoşi şi Cezar Ouatu au trecut şi proba de improvizaţie propusă ca provocare de Iuliana Tudor – au compus pe loc o piesă pe care au interpretat-o împreună.
image

Nicola: Ne-am distrat în emisiune. Pe lângă piesele minunate pe care le-am cânatat, m-au fascinat costumele. Le-am analizat cu atenţie şi mi-am dat seama că sunt adevărate comori. Mulţumesc pentru invitaţie, a fost o experienţă de neuitat!

Sanda Ladoşi: Momentul cu Eurovision a fost interesant. De obicei artiştii sunt perfecţionişti şi nu riscă, dar noi am riscat de dragul spectacolului şi al Iulianei şi am improvizat o piesă. Dar cred că am rezolvat cel puţin momentele vesele! Revenind la lucrurile serioase, pentru mine Eurovisionul a fost un moment extrem de puternic în cariera mea, ca şi solicitare cel mai intens de până acum şi m-am bucurat să ne amintim de această experienţă în cadrul acestei emisiuni. Cinste acestei emisiuni! Este un format extraordinar, iar Iuliana Tudor este o femeie frumoasă, deşteaptă, care ştie să-şi facă foarte bine meseria şi care ştie să evidenţieze invitaţii. Acest lucru este extrem de rar la televizoarele din Romania.
image

Cezar: Sper ca prezenţa mea la această emisiune să nu rămână o experienţă… o dată în viaţă. Recunosc, pentru mine a fost prima dată când am cântat folclor şi prima dată când m-am îmbrăcat în port popular. Eu nu sunt un împătimit al folclorului, dar ascult, ca fiecare român. Îmi place să analizez ritmurile, vocile, melismele… Iar pe partea vocală, România are voci extraordinare. La emisiunea Iulianei Tudor am mai avut o premieră – a fost prima dată când am cântat cu o orchestră de folclor.

Sunt obişnuit cu alte genuri de orchestre. Iar să cânt cu profesionişti de asemenea calibru nu a fost doar o surpriză, ci şi o bucurie. Iuliana Tudor este o adevarată profesionistă şi m-a făcut să mă simt în largul meu. Nu se întâmplă des la emisiuni ca moderatorul să îţi dea această stare. A fost o emisiune frumoasă la care cred că s-a uitat şi Angela Gheorghiu. Şi pentru mine şi pentru ea, această emisiune va rămâne un punct de referinţă în cariera mea.

Iuliana Tudor: Emisiunea din această săptămână a avut muzica drept cuvânt de ordine. Am cântat, am cântat şi… am cântat alături de invitaţii mei. Am readus în atenţie Eurovisionul, care a fost un moment extrem de important în cariera invitaţilor mei, o istorie care îi leagă de TVR. Ne-a venit ideea ca, poate, anul viitor, piesa câştigătoare să fie inspirată din folclor.

Iuliana Tudor vă aşteaptă la O dată-n viaţă pe TVR1, în fiecare vineri de la ora 21.00

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.