Cezar intra in finala Eurovision pe pozitia 14

Cezar a calificat aseară România în finala concursului Eurovision 2013 de la Malmö. Celorlalte nouă ţări calificate în urma celei de-a doua semifinale (Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, Norvegia, Islanda, Armenia, Finlanda, Malta şi Grecia) li se vor–:-)  alătura în finală Germania, Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie şi ţara organizatoare, Suedia, care intră direct în finală, precum şi finalistele calificate în urma primei semifinale.

image

De când există sistemul de votare cu semifinale (anul 2004) în Concursul Cântecului European, doar patru țări s-au calificat în mod constant, în fiecare an în finală, iar România este printre ele, celelalte trei fiind Grecia, Rusia şi Ucraina.

Cezar şi reprezentanţii celorlalte ţări care au trecut aseară în finală au participat la conferinţa de presă dedicată câştigătorilor, organizată imediat după terminarea semifinalei.

image

„Multă lume mă percepe ca un bărbat dur, dar, în realitate, sunt o persoană sensibilă. Am plâns minute bune după ce am coborât de pe scenă…

Calificarea în finală este o fericire imensă și o mare victorie pentru mine! E o victorie pe care o dedic tatălui meu, care nu mai este printre noi de trei ani, dar mă bucur foarte mult- că mama mi-a făcut surpriza să vină la Malmö, să îmi fie alături.

Le mulțumesc din suflet celor care au votat pentru It’s My Life, pentru România, celor care cred în mine și mă susțin”, a declarat Cezar la conferința de presă care a ur-mat semifinalei.

image

La rândul său, Dan Manoliu, cel căruia îi aparțin regia și întregul concept al show-ului României, a fost încântat de modul în care s-a derulat momentul lui Cezar:

„În acest an, show-ul nostru a arătat de milioane! Nu am ce reproșa echipei suedeze, totul a fost perfect din punctul de vedere al sunetului, al decupajului, al graficii și al luminilor!”, a menționat șeful delegației noastre la Malmö.

TVR 1 – lider de audienţă cu partea a doua a semifinalei Eurovision de aseară

Peste un milion de români (1.036.000) au urmărit aseară în direct la TVR 1 prestaţia lui Cezar, reprezentantul României la Eurovision, la ora 23.20, când artistul era pe scena de la Malmö – date înregistrate la nivel naţional. Întreaga semifinală II de aseară (transmisă între 22.00 şi 24.00) s-a clasat pe locul al treilea în topul audienţelor

serii de 17 mai, la nivel naţional (cu o medie de 774.000 de telespectatori – 4,07% rating* şi 10,6% cotă de piaţă**) şi pe locul al doilea la nivel urban (cu o medie de 569.000 de telespectatori). Cea de-a doua parte a semifinalei, când românii aşteptau să îl vadă pe Cezar, transmisă în intervalul 23.00 – 24.00, a adus TVR 1 poziţia de lider de audienţă la nivel naţional și urban:  881.000 de telespectatori, în medie, la nivel național (4,6% rating şi 15% cotă de piaţă), respectiv 657.000 de telespectatori la nivel urban (6,2% rating și 18% share).

image

Ce urmează până la finala de sâmbătă

Astăzi, Cezar are programate din nou două repetiţii cu public, în regim de direct, pe scena de la Malmö Arena (la 15.00 şi 21.00), cea de la ora 21.00 fiind cea care va fi notată de juriul internaţional de specialitate.

image

Cezar va concura în finala Eurovision Song Contest 2013, mâine, 18 mai, când piesa “It’s My Life” (muzică și versuri Cristian Faur) va intra în competiție pe poziția 14.

vezi şi: StareaPresei.roordinea completă a intrării în concurs a pieselor participante

Românii sunt invitați, la ora 22.00, să deschidă televizoarele pe TVR 1, TVR HD, TVR Internațional sau să tasteze www.tvrplus.ro, pentru a vedea, la Drumul spre Malmö, tot ceea ce nu s-a văzut în transmisiunea directă de aseară, pregătirile pentru show, emoțiile din timpul anunțării finaliștilor și reacțiile de după semifinală ale reprezentanților noștri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.