Ce trebuie să știi înainte de achiziționarea unei măsuțe pentru living

Livingul este locul perfect pentru întâlniri cu prietenii sau cu rudele. Fiind una dintre cele mai importante camere dintr-o casă, aceasta trebuie amenajată atât dintr-un punct de vedere practic, cât și estetic, pentru ca musafirii tăi să se simtă ca acasă! Rolul unei măsuțe de cafea este, astfel, de a oferi atât o suprafață pentru depozitare, cât și pentru a completa aspectul unui living, oferind un plus de eleganță. Alegerea unei măsuțe pentru living poate fi însă un proces anevoios, datorită multitudinii de modele diponibile pe piață. Iată deci câteva lucruri de care este bine să ții cont, înainte de achiziționarea unei măsuțe de cafea:

Funcționalitate

Este bine să știi de la bun început scopul pentru care achiziționezi o măsuță de cafea. Astfel, unele modele pot fi pur decorative, altele sunt practice, având o suprafață mare pe care vei putea depozita multe lucruri. Cu toate că este recomandat să ai sertare și extra-spațiu pentru reviste sau telecomenzi, totodată vei avea nevoie să îți lași paharul undeva la îndemână. Alegerea unei măsuțe de living orbitează în jurul acestor opțiuni. Dacă totuși decorul este mai important, alege deci un model care să iasă în evidență, completând aspectul camerei.

Măsurători

Chiar înainte de a căuta să achiziționezi o măsuță, asigură-te că ai făcut toate măsurătorile corecte. De exemplu, dimensiunea unei măsuțe de cafea este la fel de importantă ca forma sau stilul ales. Măsuța trebuie să fie proporțională cu mărimea camerei, altfel poate crea un dezechilibru. Iată care sunt cele trei măsurători de care să ții cont:

1. Înălțimea unei măsuțe de cafea trebuie să fie aceeași cu a canapelei, sau cu până la 5 cm mai redusă.

2. Lungimea – În cazul unei măsuțe de cafea situată lângă canapea, aceasta ar trebui să fie de aproximativ două treimi din lungimea canapelei.

3. Poziționare-Trebuie menținută o distanță de 30 până la 45 de cm între măsuță și canapea sau fotoliu.

Forma și materialul

Forma unei măsuțe de cafea depinde foarte mult de spațiul livingului. Chiar dacă este un living de dimensiuni mici, trebuie să lași cel puțin 75 de cm între măsuță și televizor, pentru a putea circula în voie. Este de asemenea indicat să achiziționezi o măsuță rotundă sau ovală dacă ai copii, deoarece nu există riscul că aceștia să se accidenteze în colțurile mesei.

Există o gamă foarte variată de materiale folosite pentru măsuțele de cafea. Unele au tematici industriale, fiind din metal și sticlă, altele sunt clasice, oferind acea eleganță caracteristică a fibrei lemnoase. De aceea este bine să stabilești dinainte care este stilul camerei, pentru a găsi combinațiile perfecte!

Stil

Fie că vorbim de tematici vintage sau contemporane, există foarte multe modele care satisfac orice exigențe! Pentru un look modern, poți opta pentru o măsuță subțire din metal cu blat de sticlă, iar pentru a da o notă de rustic, optează pentru o măsuță din lemn masiv, care se va integra perfect în livingul tău!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.