Care sunt beneficiile uleiului de canabis, conform oamenilor de stiinta


CBD-ul, sau canabidiolul, este un compus organic care se regaseste in uleiul de canabis, fiind unul din cei 80 de canabinoizi care se intalnesc in mod natural in planta de cannabis.

Dintre cei 80 de canabinoizi cunoscuti pana in prezent, THC-ul si CBD-ul au fost cel mai mult in atentia oamenilor de stiinta, datorita proprietatilor lor active. CBD-ul este cunoscut ca avand proprietati anti-psihotice, functionand ca un „antidot” in cazul intoxicarii cu THC.

Datorita concentratiei mari de CBD, uleiul de canabis a devenit din ce in ce mai popular in ultima decada, captand atentia oamenilor de stiinta datorita potentialului sau de a fi folosit ca tratament complementar pentru mai multe tipuri de afectiuni, mai ales in cazul celor care nu mai raspund pozitiv la tratamentul standard. Iata cateva dintre aplicatiile uleiului de canabis:

1) Alzheimer, Parkinson si ischemie

Un studiu clinic care a presupus tratarea unor subiecti bolnavi de Parkinson cu 100-600 mg de CBD pe zi, timp de 6 saptamani, a indicat o reducere considerabila a simptomelor acestora, atat in intensitate cat si ca frecventa de manifestare.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca CBD-ul prezent in uleiul de canabis poate preveni distrugerea celulelor din componenta creierului uman, actionat ca un antioxidant puternic, cu un potential mai mare chiar si decat vitaminele C si E. Aceste proprietati notabile au facut din uleiul de canabis un candidat ideal ca tratament adjuvant in cazul celor care sufera de boli neurodegenerative.

2) Crizele epileptice

Intr-un sondaj efectuat asupra mai multor parinti cu copii care sufereau de epilepsie si care nu mai raspundeau la tratamentul standard, 84% din subiecti au afirmat ca, in urma consumului de canabis, copiii lor au inceput sa aiba crize epileptice din ce in ce mai iar, acestora imbunatatindu-se si starea de spirit, precum si calitatea somnului.

Dupa 3 luni de tratament cu ulei de canabis de concentratie 98%, mai mult de 33% din copii au avut cu 50% mai putine crize epileptice.

3) Bolile autoimune

Conform oamenilor de stiinta, uleiul de canabis poate fi utilizat cu succes ca tratament pentru artrita reumatoida si a lupusului, doua boli autoimune foarte greu de gestionat. Canabidiolul din uleiul de canabis poate suprima citokinele si stopa productia de celule gliale ale interferonului sau interleukinelor, acestea din urma fiind proteine utilizate in raspunsul sistemului imunitar.

Pentru cei care sufera de boli autoimune, uleiul de canabis ofera un dublu beneficiu, functionand atat ca analgezic, cat si ca agent de reglare a sistemului imunitar.

4) Cancerul si tumorile

In urma numeroaselor studii stiintifice, cercetatorii au ajuns la o concluzie uimitoare: cancerul, una din cele mai nemiloase boli ale secolului nostru poate fi tratat cu ajutorul uleiul de canabis. Efectele canabidiolului asupra bolnavilor de cancer au fost analizate in cadrul mai multor studii clinice, constatandu-se ca uleiul de canabis impiedica dezvoltarea tumorilor si a celulelor canceroase in cazul mai multor forme de cancer si chiar a leucemiei.

Uleiul de canabis pare sa aiba un triplu efect asupra cancerului:

– impiedica raspandirea acestuia;

– anihileaza celulele canceroase si tumorile;

– amelioreaza durerile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.