Caravana Filmelor TIFF ajunge la Tăşuleasa Social

Cea de-a treia ediţie a Caravanei Filmelor TIFF, care se desfăşoară în perioada 12 iulie – 18 septembrie, ajunge sâmbătă, 30 iulie, în campusul asociaţiei Tăşuleasa Social din satul Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Caravana Filmelor TIFF aduce la Tăşuleasa Social drama daneză câştigatoare a Premiului Oscar pentru cel mai bun film străin, Într-o lume mai bună/In a Better World, regizată de Susanne Bier.

Povestea face slalom între viaţa dintr-o tabără de refugiaţi din Africa şi monotonia gri dintr-un orăşel de provincie danez. Vieţile a două familii din Danemarca se intersectează şi astfel ia naştere o extraordinară, dar riscantă prietenie.

Filmul este prezentat prin amabilitatea distribuitorului Clorofilm.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect foarte drag nouă, în special pentru că prin intermediul lui reuşim să aducem, în mai multe oraşe din România, o parte din spiritul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Pe de altă parte, Tăşuleasa Social, coordonat de Alin Uhlmann, este un proiect minunat, animat în primul rând de voinţă, determinare şi creativitate. Toate aceste valori se asociază valorilor TIFF şi sunt foarte incântat că, împreună cu o parte a echipei festivalului, vom fi alături de voluntarii Tăşuleasa şi de coordonatorii lor, într-un demers care îmbină două lucruri la care ţinem foarte mult: natura şi filmul”, spune Tudor Giurgiu, preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

După câţiva ani în care am organizat acţiuni de împădurire şi de strângere a gunoaielor, am înţeles cât de importantă e educaţia atunci când lucrezi cu comunităţi”, spune Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social. „Noi ne concentrăm în primul rând pe tineri şi, cu ajutorul lor, ne propunem să schimbăm mentalităţi. Prin urmare, este esenţial ca voluntarii să intre în contact cu personalităţi culturale şi cu manifestări artistice precum Caravana Filmelor TIFF”, continuă el.

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuă proiectul de mare anvergură, Operation Kino/ Caravana Filmelor TIFF, împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo şi Istanbul, proiect sprijinit de programul MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

A 3-a ediţie a Caravanei Filmelor TIFF cuprinde 13 destinaţii : Porolissum, Zalău, Timişoara, Mediaş, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Braşov, Călăraşi, Turda, Oradea, Tulcea, Siret, Rădăuţi.

Caravana Filmelor TIFF este principalul proiect din campania naţională inceputa de APFR încă din 2009, cu scopul de a re-atrage publicul român către cinema, de a oferi cinefililor evenimente speciale de 2-3 zile, în care se proiectează filme de succes din ţările UE şi non-UE, cele mai noi titluri de film românesc, filme de artă, dar şi filme de public, oferind celor prezenţi o atmosferă unică de festival.

Tăşuleasa Social, în parteneriat cu Coca-Cola HBC România, a construit o Pădure Pedagogică în campusul asociaţiei; în data de 30 iulie, aceasta va fi vizitată de prima grupă de tineri. În cadrul Pădurii Pedagogice va exista o expoziţie permanentă în aer liber, semnată de fotograful Cosmin Bumbuţ – Portrete din pădure –, care va fi vernisată în aceeaşi zi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.