Bruce Springsteen: Nu poate exista pace permanentă fără dreptate

Bruce Springsteen

Muzicianul american Bruce Springsteen i-a adus un omagiu lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de poliţie săptămâna trecută în Minneapolis, în emisiunea radio „From His Home To Yours”.

Springsteen a început programul miercuri seară cu piesa de opt minute „American Skin (41 Shots)”, pe care a scris-o ca răspuns la uciderea în 1999 a lui Amadou Diallo, imigrant din Guineea împuşca mortal de poliţişti din New York.

El a precizat că durata melodiei reflectă „cât timp i-a luat lui George Floyd să moară cu genunchiul unui poliţist din Minneapolis pe gâtul lui”.

„Este mult timp. Atâta timp a implorat pentru ajutor şi a spus că nu poate respira. Răspunsul ofiţerului care îl aresta nu a fost altceva decât tăcere şi greutate. Apoi nu a mai avut puls. Şi chiar şi aşa a continuat… Să se odihnească în pace”.

Springsteen a continuat: „În timp ce vorbim, 40 de milioane de oameni nu au locuri de muncă. Peste 100.000 de oameni au murit din cauza Covid-19, cu un răspuns insipid şi insensibil din partea Casei Albe. Cetăţenii noştri de culoare continuă să fie ucişi inutil de poliţia noastră pe străzile Americii. Ţara este pe jar şi cuprinsă de haos”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.