Braşov, Cluj-Napoca şi Sibiu, în topul oraşelor în care românii ar alege să se mute

Braşov, Cluj-Napoca şi Sibiu, în topul oraşelor în care românii ar alege să se mute

Braşovul se situează pe primul loc într-un top al oraşelor în care românii ar alege să se mute, urmat de Cluj-Napoca şi Sibiu, potrivit unui studiu realizat de AHA Moments, la solicitarea ”Destinaţii Vizionare” şi ale cărui rezultate au fost prezentate de Primăria Braşov.

”Braşovul continuă să fie cel mai atractiv oraş din România, atât prin modul sustenabil în care se dezvoltă şi condiţiile pe care le oferă celor care trăiesc şi lucrează aici, cât şi ca cea mai importantă atracţie turistică.

Aceasta este şi concluzia unui studiu realizat de AHA Moments, la solicitarea «Destinaţii Vizionare», şi pus la dispoziţia Primăriei Braşov. Conform acestui studiu, realizat la nivel naţional, oraşul nostru este pe primul loc în topul oraşelor în care românii s-ar muta, urmat de Cluj-Napoca şi Sibiu”, transmite Primăria Braşov, conform News.ro.

Cercetarea sociologică arată că există trei aspecte luate în calcul de către cei care au răspuns: ”nevoia de relaxare şi de a petrece timp liber de calitate”, ”încurajarea creativităţii şi inovării de către oraş” şi componenta educaţională.

Principalele avantaje invocate de cei care au declarat că ar alege Braşovul pentru a se muta sunt: natura şi aerul curat; existenţa unor facilităţi pentru sport şi mişcare dar şi pentru a petrece timp de calitate; faptul că oraşul „este un loc de unde poţi să porneşti afaceri de succes”, oferă servicii educaţionale bune, faptul că oraşul permite mobilitate facilă dintr-o zonă în alta şi faptul că tehnologia şi inovaţia sunt integrate în serviciile oraşului.

Conform aceluiaşi studiu, Braşovul este urmat, în ordine, în topul oraşelor în care s-ar muta românii de: Cluj- Napoca, Sibiu, Oradea, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.