BLOGOSFERA

Care sunt criteriile, factorii, subiectele sau interfeţele de care un blogger se foloseşte de cele mai multe ori pentru a avea trafic şi a fi în top cu blogul/siteul pe care îl administrează !?!?

BlogosferaDacă cineva ar avea răspunsul la această întrebare l-aţi fi cunoscut şi dumneavoastră, deoarece ar fi avut un Page Rank, o notorietate şi o reputaţie online suficient de mari să vă fi atras atenţia şi mai ales curiozitatea până acum.

Totuşi pentru iubitorii de clasamente există (de câţiva ani) un clasament al blogosferei româneşti în care sunt înscrise acum aproape 91.000 de siteuri şi bloguri. Zelist (căci despre el este vorba) a reuşit să atragă asupra lui simpatii şi antipatii, laude şi critici din partea unor bloggeri care nu au înţeles exact care sunt criteriile şi algoritmii pe baza cărora se alcătuieşte acest top.

Personal consider că o clasare pe orice poziţie în primele 10.000 este o ieşire din anonimat şi că blogosfera (comunitatea tuturor blogurilor) este cea care te poate ajuta să te ridici mai sus în acest top, printr-ul link, baner sau advertorial. Nu este de neglijat nici puterea pe care social-media a căpătat-o în promovarea unui blog, Facebook, Twitter, Instagram sau G+ sunt unelte care, folosite corespunzător pot avea un efect asupra traficului pe blogul dumneavoastră.

Dar ca să nu vă vorbesc din auzite vă voi spune despre blogul meu ARTICOLE PRACTIC, un blog ajuns în top 500 în clasamentul Zelist. Recunosc că la 1 an de la înscrierea blogului meu în acest blog am vrut să fac cerere de retragere deoarece nu treceam de poziţia 25.000 în condiţiile în care la înscrierea mea în Zelist erau numai 75.000 de bloguri. Am păstrat blogul în clasament şi am citit mai bine regulile şi link cu link, baner cu baner, SHARE cu SHARE, blogul a ajuns pe locul 423 (în săptămâna 14 – 21 APR. 2016).

Succesul nu vine urmărind emisiuni la TV şi plimbându-te prin parc, ci trebuie depusă muncă şi explicat cititorilor tăi ce ai vrut să transmiţi într-o postare de-a ta.

Este bine să fii în poziţii fruntaşe, dar este foarte greu să te menţii acolo şi nu uita cel mai important lucru: cu cât eşti mai sus cu atât te va durea mai mult atunci când vei cădea jos !!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.