Basescu a fost amendat pentru viteza excesiva. In 1981


Şeful statului a vorbit, la emisiunea Pro Motor, difuzată sâmbătă de ProTV, despre maşinile pe care le-a condus şi a povestit că după ce şi-a luat permisul a plecat cu o Lada 1200 de la Constanţa la Suceava şi a fost amendat pentru că circula cu 120 de km/h, însă în prezent nu are pasiunea vitezei.

Traian Băsescu a acordat un interviu realizatoarei emisiunii „Pro Motor” lângă maşina pe care el o conduce în prezent, o Dacia Logan, aparţinând SPP, relateaza Mediafax.

Este o maşină a SPP, pe care o conduc ori de câte ori pot sau de câte ori consider că e mai bine aşa sau atunci când îmi face plăcere să conduc„, a spus preşedintele.

El a afirmat că a primit acest autoturism, de culoare gri metalizat, dintre cele aproximativ 12 achiziţionate de SPP anul trecut, după ce a solicitat serviciului o maşină pe cât posibil apropiată
de culoarea albă.

Şeful statului a menţionat că este vorba de o maşină normală, care nu este blindată. Băsescu a precizat că atunci când călătoreşte în mod oficial foloseşte cu un autoturism Mercedes.

Preşedintele a amintit că până anul trecut conducea un Volkswagen Golf, dar, după o vizită pe care a făcut-o la uzinele Dacia, când compania părea în dificulatate, i „s-a părut normal” să conducă o Dacia Logan.

El a menţionat că îi place „foarte mult” acest autoturism, care, în opinia sa, corespunde nevoilor de circulaţie şi în oraş, şi în afara acestuia, s-a declarat convins că noile modele Dacia vor cuceri piaţa europeană şi a amintit că autoturismul se vinde bine în Germania şi Franţa.

Preşedintele Băsescu a subliniat că îi face plăcere să conducă. „Este una din bucuriile mele sau un mod de a mă relaxa„, a spus el.

Băsescu a mai spus, la „Pro Motor”, că în prezent nu are pasiunea vitezei.

Mi se pare că la 120 (de kilometri pe oră – n.r.) eşti în deplină siguranţă cu maşina, n-am pasiunea lui 160 sau poate chiar mai mult. La fel conduc şi o maşină mai grea, 120 mi se pare rezonabil atunci când condiţiile de trafic permit„, a spus el.

Traian Băsescu a relatat că, în 1981, la puţin timp după ce a obţinut permisul de conducere, a plecat de la Constanţa la Suceava cu maşina pe care o avea atunci, o Lada 1200, fiind oprit de un poliţist după ce a fost înregistrat de radar circulând cu o viteză de 120 de kilometri pe oră.

La puţin timp după ce îmi luasem permisul de conducere, aveam o Lada 1200 şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să plec de la Constanţa la Suceava, dacă vă puteţi imagina, atâta minte aveam. Deci, cu permisul luat astăzi, a doua zi m-am urcat cu soţia şi cu fetele în maşină şi am plecat de la Constanţa la Suceava, 500 de kilometri. N-o să uit nicioodată, în comuna Cleja, aproape de Bacău, m-a luat un radar, aveam … nu ştiu dacă vă imaginaţi ce înseamnă 120 la acea vreme şi pe acele drumuri, din ’81, cu Lada 1200„, a spus Băsescu.

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.