BAFTA 2022. ”The Power of the Dog”, cel mai bun film; ”Dune”, cinci trofee

the power of the dog

Filmul ‘The Power of the Dog”, în regia lui Jane Campion, a obţinut premiile pentru regie şi pentru cel mai bun film, la Londra.

Pelicula ”Dune”, recompensată cu cinci trofee în categoriile tehnice, a fost marele câştigător al serii, la cea de-a 75-a ediţie a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), potrivit site-ului de specialitate Variety, citat de Agerpres.

Campion nu a putut fi prezentă la ceremonie, iar Benedict Cumberbatch, interpretul personajului principal din ”The Power of the Dog”, a primit premiul în numele cineastei. O altă absenţă notabilă a serii a fost Will Smith, desemnat cel mai bun actor în rol principal graţie interpretării din ”King Richard”.

La ceremonia desfăşurată la Royal Albert Hall din Londra au fost prezente o mulţime de staruri. Gazda galei a fost actriţa australiană Rebel Wilson, care şi-a presărat intervenţiile cu glume despre familia regală şi prim-ministrul britanic.

Războiul din Ucraina a fost menţionat în cel puţin trei ocazii de-a lungul galei. Prezentând un moment muzical susţinut de Emilia Jones, care a interpretat piesa ”Both Sides Now”, de Joni Mitchell, din coloana sonoră a peliculei ”CODA”, Wilson a precizat că melodia este transpusă atât în limbajul ASL (American Sign Language), cât şi în cel BSL (British Sign Language), dar a adăugat încă un gest, degetul mijlociu, pentru preşedintele rus Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.