Avantajele montarii unor camere de supraveghere IP

Daca doresti sa montezi camere de supraveghere in locuinta ta sau in sediul business-ului tau, prima decizie pe care trebuie sa o iei este daca sa alegi unele analogice sau digitale (IP). Principala diferenta intre cele doua tipuri de camere de supraveghere consta in tehnologia utilizata. Camerele analogice redau imaginile pe un televizor, putand fi inregistrate cu ajutorul unui DVR, iar cele digitale (IP) furnizeaza imaginile cu ajutorul unui server online. Din acest articol, vei afla care sunt avantajele instalarii unui sistem de camere de supraveghere digitale:

1. Calitatea imaginii. Camerele de supraveghere IP furnizeaza imagini de o calitate superioara, permitand utilizatorului sa observe mai multe detalii si sa ia decizii mai rapide si mai potrivite pentru protejarea eficienta a oamenilor si bunurilor. Intr-un sistem cu camere de supraveghere IP, imaginile sunt digitizate, nu isi pierd din calitate din cauza distantei parcurse prin retea si nici nu trebuie convertite ulterior. In plus, imaginile digitale pot fi stocate si recuperate mult mai usor decat in cazul in care sunt folosite sisteme analogice.

2. Flexibilitate si scalabilitate. Un sistem de camere de supraveghere IP poate creste odata cu nevoile utilizatorului, putand adauga o singura camera daca este nevoie, pe cand un sistem analogic poate creste numai in pasi de 4 sau 16 camere. Curentul electric, semnalul video si semnalul audio circula prin acelasi cablu in cazul camerelor de supraveghere digitale, in timp ce in cazul sistemelor analogice este nevoie de cabluri separate. In plus, multe camere de supraveghere digitale moderne functioneaza cu tehnologie wireless. Un alt avantaj al sistemelor IP este ca o camera poate fi plasata oriunde doreste utilizatorul.

3. Functii inteligente. In ziua de astazi, cantitati impresionante de imagini sunt stocate, insa multe dintre acestea nu sunt niciodata vizualizate, din lipsa de timp. Astfel, se pot rata evenimente importante, iar comportamentele suspecte trec neobservate. Acest lucru nu este valabil si pentru camerele de supraveghere digitale, care au functii inteligente precum detectarea miscarii. In momentul in care detecteaza o miscare suspecta, camera de supraveghere poate trimite un mesaj utilizatorului, poate efectua un apel catre autoritati sau poate declansa sistemul de alarma.

4. Montare mai rapida si usoara. Un sistem de camere de supraveghere digitale este mult mai rapid si usor de instalat, chiar si de catre un utilizator fara experienta in domeniu. In plus, camerele de exterior vin adeseori incorporate in carcase, astfel incat ele pot fi pur si simplu montate, fara masuri suplimentare de protectie.

5. Eficienta costurilor. Utilizarea unui server standard pentru PC in locul unui echipament dedicat cum ar fi un DVR, reduce semnificativ costurile de gestionare a sistemelor cu camere de supraveghere, in special a celor mari, pentru care stocarea reprezinta o parte semnificativa din costul total. Economii suplimentare provin si din infrastructura utilizata: retelele bazate pe IP pot fi extinse si pentru alte aplicatii.

Indiferent ce camere de supraveghere iti doresti, in oferta magazinului online Seku.ro gasesti o oferta variata de produse de la branduri renumite la nivel international. In plus, beneficiezi de sfaturile si ajutorul unei echipe de specialisti, care iti ofera garantia ca alegi cel mai bun sistem de camere de supraveghere pentru nevoile tale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.