Audiente “Romanii au talent” – cea mai buna editie a unei emisiuni de divertisment de pe piata din Romania

Vineri seara, surprizele au venit din nou in valuri peste telespectatorii ProTV. Incredibile au fost si audientele obtinute, cea de-a patra editie a show-ului “Romanii au talent”  fiind la nivel de rating in mediul comercial cea mai buna editie a unei emisiuni de divertisment din Romania de cand s-a introdus sistemul de masurare a audientelor cu people metere.

Conform Kantar Media, ProTV a obtinut in intervalul 20.28 – 23.04 la nivelul publicului comercial din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, o medie de rating record de 25.3 puncte de rating si o cota de piata de 54 de procente, in timp ce Antena 1 a obtinut doar 3.5 puncte de rating si o cota de piata de 7. 4 procente.

Lucrurile au stat la fel si la nivelul intregului public din mediul urban, unde show-ul “Romanii au talent” conduce detasat cu o audienta medie de 24.6 puncte de rating si o cota de piata de 46.9 procente, in timp ce Antena 1, clasata pe locul al doilea, a obtinut 3.7 puncte de rating si o cota de piata de 7 procente. La nivelul intregii populatii din Romania, ProTV a obtinut pe toata durata emisiunii o medie de aproape 5 milioane de telespectatori. In minutul de aur al emisiunii, aproape 6 milioane de telespectatori la nivelul intregii populatii din Romania erau cu ochii pe ProTV. La nivelul publicului comercial din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, in minutul 21.42, show-ul “Romanii au talent” a obtinut o audienta de 32.1 puncte de rating si o cota de piata de 65.3%, in timp ce Antena 1 obtinea numai 1.4 puncte de rating si 2.7%.

Bucurestiul a venit cu talente neasteptate. Primii care au intrat in scena au fost membrii orchestrei de legume, Minestrone Band. Originari din Sfantu Gheorghe, acestia s-au prezentat cu mari emotii la “Romanii au talent”, fiind primul concurs de o asemenea amploare la care participa. Ideea lor originala de a transforma legumele in instrumente muzicale i-a vrajit pe cei trei jurati. “Ati fost geniali! Mi s-a parut inedit, interesant si va felicit din toata inima!”, le-a spus Mihai Petre la finalul numarului lor.”A fost un exemplu de muzica sanatoasa. Este genul de talent pe care vreau sa-l vad tot mai des la “Romanii au talent”, a adaugat si Andi Moisescu.

Urmatorul concurent care a impresionat in capitala a fost tanarul Regep Ialcin, in varsta de 18 ani. Parintii lui sunt de origine turca, insa de la 2 ani a crescut intr-un centru de plasament. Vocea de contratenor cu care a uimit vineri seara la ProTV si-a descoperit-o pe cand avea 13-14 ani, iar cursurile de canto le-a inceput abia acum un an. “Oameni ca tine cautam!”, i-a spus Andra la finalul numarului sau, iar tanarul a trecut cu trei de DA in etapa urmatoare.
Desi se parea ca din marea de talente de la Constanta nu iese nimic la suprafata, State Marina Alexandra a fost cea care a demonstrat juriului ca lucrurile stau altfel. Contorsionista in varsta de 16 ani i-a lasat fara replica pe cei trei jurati, care au trimis-o cu 3 de DA direct in etapa urmatoare.

Oltenia fu la inaltime, iar talentele livrate fura si ele pe masura. Radu Ionescu, in varsta de 16 ani din Craiova, a vrajit atat publicul, cat si juriul cu chitara sa. Pana in clasa a V-a acesta a studiat pianul, dupa care a trebuit sa aleaga un nou instrument. A fost mereu sustinut de fratele sau, Andrei Ionescu, jucator de fotbal legitimat la Universitatea Craiova si apoi la Steaua. Pe langa chitara, Radu isi doreste sa ajunga si el fotbalist si marturiseste ca este foarte mandru de fratele lui. Pana atunci insa, Radu a reusit sa demonstreze ca stapaneste cum nu se poate mai bine chitara si a cucerit juriul de la “Romanii au talent”. “Esti bun. Esti foarte, foarte bun! Bravo!”, a declarat Andi Moisescu, in timp de Mihai Petre i-a spus “Pe langa faptul ca esti super talentat, cred ca esti si un baiat special”.

Unul dintre cele mai emotionante momente ale serii a fost prezentat de trupa No Limit, o trupa de dans ai carei membrii sunt hipoacuzici. Desi nu pot auzi muzica, tinerii au demonstrate ca asta nu ii impiedica sa danseze si sa bucure de fiecare moment petrecut pe scena. Prestatia lor a ridicat nu doar sala, ci si juriul in picioare, ba mai mult au impresionat-o pe Andra pana la lacrimi. “Va iubesc foarte mult. Stiu cat de greu va este, pentru ca am si eu pe cineva in famile asa si este de toata admiratia ce faceti. Nu am cuvinte sa va pot spune cat de mult va iubesc”, le-a spus ea. Aceleasi cuvinte au venit si partea celorlalti doi jurati. “Marele premiu este de 120.000 de euro, dar cel mai mare premiu valoreaza cu mult mai mult, iar acest premiu l-am castigat, eu pentru ca am avut ocazia sa va vad”, le-a spus Andi Moisescu. “Ati dansat mult mai ritmic decat multi dansatori pe care i-am vazut in viata mea. Nu numai ca nu ati iesit din ritm, dar ati creat muzica. Va multumesc!”, a fost si comentariul lui Mihai Petre.

Moldova nu s-a lasat mai prejos si si-a scos la inaintare talentele. Trupa Somina a fost fara doar si poate una dintre marile suprize ale serii. Desi la inceput juriul le-a privit cu reticenta, numarul lor i-a lasat insa pe jurati fara cuvinte. Cele doua doamne au venit si cu un mesaj special, militand pentru egalitate si lupta impotriva discriminarii. “Ne-ati facut-o!”, a declarat la finalul prestatiei lor Andi Moisescu. “Vreau sa va multumesc ca ati inceput atat de prost. Mi-ati oferit cea mai mare surpriza din seara asta!”, le-a spus si Mihai Petre, cele doua mergand in etapa urmatoare cu doi de DA. Corul “Gheorghe Cucu” din Vaslui a fost un alt numar surprinzator al serii. Corul a fost infiintat in 2005, numara circa 40 de personae, care se intalnesc saptamanal pentru repetitii la Clubul Pensionarilor din Vaslui. Fiecare a lucrat in alt domeniu, si nu in muzica, insa aceasta pasiune ii uneste acum, la varsta a treia, ba mai mult, este o metoda de intinerire, asa cum o numesc ei.

Mihai Toderica a promis inca de la inceput ca numarul lui il va suprinde chiar si pe Mihai Petre si asa a fost. In varsta de 25 de ani, Mihai lucreaza ca agent comercial, insa si-a dorit sa vina la “Romanii au talent” pentru a crea un show de entertainment. Talentul si l-a descoperit in urma cu 3-4 ani, parintii lui nu stiu inca nimic despre asta, urmeaza sa il vada pentru prima oara la ProTV. Elasticitatea tanarului din Iasi a fost total neasteptata. “Esti un talent ciudat, dar as vrea sa te vad mai departe”, i-a spus Mihai Petre, tanarul obtinand trei de DA.

Talentele din editia de vineri, 9 martie, au starnit reactii surprinzatoare in randul celor trei jurati: Andra, Mihai Petre si Andi Moisescu. Emotia si tensiunea au ajuns la asemenea cote, incat Andra a fost pusa la grea incercare atunci cand unul dintre concurenti, in timpul numarului sau, a mimat lesinul. Andra s-a speriat atat de tare, incat i-au dat lacrimile imediat. Cand a vazut ca totul nu fusese decat o gluma, o gluma pe care niciunul dintre membrii juriului nu a gustat-o, tot ce a putut sa-i spuna concurentului a fost “Du-te acasa!”.

Tot in cea de-a patra editie a show-ului, Mihai Petre a fost invitat la dans de o doamna de peste 80 de ani. Ajunsa pe scena, doamna a tinut neaparat sa danseze un vals sau un tango cu juratul emisiunii, iar dorinta i-a fost indeplinita. Prezenta lui Smiley si a lui Pavel Bartos nu putea trece neobservata nici de aceasta data. La Constanta, cei doi au aparut alaturi de Nea Marin intr-o demonstratie de dans popular pe muzica drum&bass, care a ridicat sala in picioare. La Iasi, Pavel a facut o demonstratie a talentului sau de…pompier. O trupa care a incercat sa impresioneze juriul cu un spectacol cu flacari a avut ceva probleme la final, cand au fost nevoiti sa stinga focul. Atent la tot ce se intampla pe scena, Pavel a venit cu extinctorul, in timp ce acestia ascultau reactiile juriului si a rezolvat problema.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.