Atletul transgender CeCe Telfer, neeligibil la preselecţia americană pentru Olimpiadă

cece telfer

CeCe Telfer, campioană NCAA, Divizia II, la atletism, în anul 2019, nu are voie să concureze în probele olimpice americane de 400 de metri obstacole feminine, din cauza eligibilității sale, în ceea ce privește nivelul de testosteron, a declarat SUA Track and Field.

Telfer, o femeie transgender, a fost înscrisă în programările olimpice americane din această săptămână, dar nu a apărut pe listele de start, a declarat pentru CNN o purtătoare de cuvânt a USATF (SUA Track & Field), entitatea naţională americană pentru sporturi de atletism.

Managerul lui Telfer, David McFarland, a declarat pentru CNN:

„CeCe va respecta decizia SUA Track & Field, privind eligibilitatea ei de a concura la probele olimpice din SUA, la Eugene.

„CeCe și-a îndreptat atenția spre viitor și continuă să se antreneze. Va concura din nou pe scena națională și mondială în curând”, a spus McFarland.

Pentru a fi eligibili pentru probele de atletism, sportivii trebuie să îndeplinească cerințele pentru a fi membri ai echipei olimpice a SUA, a spus USATF.

Cerințele pentru echipele olimpice din SUA se află în ghidul „Regulamentele de eligibilitate pentru sportivii transgender” din Atletismul Mondial, pe care Telfer nu le-a îndeplinit, a spus organizația.

Ghidurile Mondiale de Atletism afirmă că una dintre cerințele pentru a fi eligibil, pentru a participa la categoria feminină, la o competiție internațională, la evenimente cuprinse pe distanțe de la 400 de metri la o milă, este ca nivelul de testosteron trebuie să fie mai mic de 5 nanomoli pe litru, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

„În urma notificării din 17 iunie a World Athletics, că nu au fost încă îndeplinite condițiile, USATF i-a oferit lui CeCe cerințele de eligibilitate și, împreună cu World Athletics, posibilitatea de a-și demonstra eligibilitatea, astfel încât să poată concura la probele olimpice ale echipei SUA – Track & Field „, se spune în declarația USATF.

„Conform notificării ulterioare către CeCe, de la World Athletics, din 22 iunie, ea nu a putut să-și demonstreze eligibilitatea.

„USATF sprijină cu fermitate incluzivitatea și oferă o cale clară către participarea la sport pentru toți, menținând în același timp echitatea competitivă.

Dacă CeCe îndeplinește condițiile pentru participarea sportivilor transgender în viitor, îi susținem din toată inima participarea la evenimente internaționale, ca membru al echipei USATF. ”

Telfer a concurat pentru echipa masculină de atletism de la Universitatea Franklin Pierce, din Divizia II NCAA, timp de trei ani, înainte de tranziția ei medicală transgender.

Concurând în echipa feminină ca senior, Telfer a câștigat titlul NCAA la 400 metri obstacole feminin, în anul 2019.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.