Artistul Petru Lucaci invită studenţii să expună în expoziţia lui

petru lucaci

Artistul Petru Lucaci, care a reinterpretat, în expoziţia sa de la MNAC – „Material-Scapes”, universul periferic din atelierele UNARTE, îşi invită studenţii să expună în propria expoziţie, de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

„Întotdeauna mi-am dorit ca studenţii mei să se conecteze la tot ce se întâmplă pe plan internaţional. Să nu se ancoreze doar la realitatea imediată, locală.

Desigur, este foarte importantă oferta educaţională din cadrul UNArte, dar este la fel de important exerciţiul explorării din afara atelierelor. Aş vrea ca aceşti tineri artişti să fie produsul unei şcoli care mizează pe diversitate.

Chiar dacă termină Departamentul Pictură, este obligatoriu să exploreze şi alte limbaje din sfera vizualului pentru a-şi contura un profil profesional complex”, spune Petru Lucaci.

Artistul crede că cea mai bună metodă de a îndruma este prin puterea exemplului. „De aceea am făcut loc în cadrul expoziţiei mele de la MNAC acestui exerciţiu de curatoriat. Îmi invit foşti şi actuali studenţi să expună în cadrul expoziţiei Material-Scapes”.

„Primul invitat este Răzvan Boar, unul dintre cei mai prezenţi tineri artişti români pe scena artei contemporane. Cu un profil profesional foarte bine conturat, cu un potenţial remarcabil de exprimare artistică, cu lecturi şi mare disponibilitate pentru cercetare, Răzvan Boar are o bună vizibilitate în spaţiul cultural actual”, spune Lucaci.

Opera lui Răzvan Boar acoperă o gamă largă de medii, de la pictură la desen, de la colaj la obiecte şi instalaţii. În procesul său de lucru, artistul postulează un dialog autoreflexiv între acestea, fără a favoriza un mediu anume.

Lucrările sale evocă o varietate de referinţe culturale, printre care Epoca de Aur a benzii desenate, modernismul târziu, sau naşterea fenomenului pop.

Răzvan Boar (n. 1982) trăieşte şi activează în Bucureşti. În 2018 a obţinut doctoratul la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Între 2019 – 2020 a beneficiat de o rezidenţă artistică la EESAB Brest, în Franţa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.