Aretha Franklin, mare cântăreaţă americană de blues, este în stare gravă

Aretha Franklin

Cântăreaţa americană Aretha Franklin, interpreta melodiilor de succes precum „Respect” şi „I Say a Little Prayer”, se află în stare gravă, a afirmat luni un jurnalist şi prieten al familiei „reginei muzicii soul”, potrivit AFP, via News.ro.

Cântăreaţa în vârstă de 76 de ani este „grav bolnavă la Detroit (nordul Statelor Unite). Familia sa cere publicului să se roage şi să respecte intimitatea”, a scris jurnalistul Roger Friedman pe site-ul său Showbiz 411.

Aretha Franklin, care a fost diagnisticată cu cancer în 2010, a cântat cel mai recent în noiembrie 2017 în beneficiul fundaţiei lui Elton John pentru lupta împotriva Sida.

Cel mai recent concert al ei a avut loc în Philadelphia (Coasta de Est) în august 2017. „A fost un spectacol miraculos dată fiind lupta Arethei cu epuizarea şi deshidratarea”, estimează Roger Friedman pe site-ul său.

De-a lungul carierei sale, cântăreaţa a câştigat 18 premii Grammy.

Printre cele mai cunoscute melodii ale ei sunt: „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman”, „Day Dreaming”, „Jump to It”, „Freeway of Love” sau „A Rose Is Still A Rose”.

În 2005, ea a primit de la preşedintele George W. Bush Medalia pentru Libertate, cea mai înaltă distincţie americană atribuită civililor.

În ianuarie 2009, ea a cântat la evenimentul de învestire al preşedintelui Barack Obama, primul preşedinte afro-american din istoria Statelor Unite.

One thought on “Aretha Franklin, mare cântăreaţă americană de blues, este în stare gravă

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.