Aretha Franklin, mare cântăreaţă de jazz, a murit la vârsta de 76 de ani

aretha franklin

Aretha Frankin, cunoscută ca „Regina Muzicii Soul”, a murit la vârsta de 76 de ani, după o carieră care s-a întins pe parcursul a șase decenii. Franklin și-a început cariera muzicală în corul școlii, în copilărie, unde a cântat muzică gospel.

Cumplita veste a fost confirmată de reprezentantul artistei, Gwendolyn Quinn. Franklin era bolnavă de cancer pancreatic în stadiu avansat.  Aretha Franklin, mare cântăreaţă americană de blues, este în stare gravă

Una dintre cele mai cunoscute artiste soul din lume, Franklin a murit în locuința ei din Detroit, Michigan. În urmă cu puțin timp își amânase concertele din cauza bolii care se agravase.

Aretha Franklin își anunțase retragerea parțială din muzică la sfârșitul anului trecut.

În utlimele zile se simţise tot mai rău. Este punct final pentru o carieră care se întinde pe mai bine de 60 de ani şi pe care a început-o la 13 ani, cântând gospel în biserica tatălui său.

Aretha Franklin a câştigat 20 de premii Grammy, a fost prima femeie inclusă în Rock And Roll Hall of Fame, iar în 2010 s-a situat pe primul loc în topul 100 al celor mai mari cântăreţi din istorie realizat de prestigioasa publicaţie The Rolling Stone.

Este şi artista cu cele mai multe hituri incluse în topurile muzicale, precum Billboard, cu 112 piese. Nu este de mirare că a fost invitată să cânte la inaugurarea a trei preşedinţi americani, iar în cele şase decenii de carieră, albumele sale s-au vândut în peste 75 de milioane de unităţi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.