Aproape 8000 de oameni au cântat împreună cu Horia Brenciu „Sunt cine vreau să fiu” la Sala Palatului

„Va fi un spectacol ca un brad de Crăciun” – promitea Horia Brenciu înainte de concertele din 18 și 18 decembrie și așa au fost: pline de momente nostalgice, emoționante, cu mulți invitați surpriză și muzică din cele mai diverse genuri.

Poate că „libertate” a fost cuvântul care a traversat ca un fir nevăzut spectacolele susținute miercuri și joi la Sala Palatului, ce au marcat 30 de ani de la momentul în care în fața României se așternea un nou început, potrivit fabricadepr.com.

Cu sensibilitate, dar și cu energia debordantă care-l caracterizează, Horia Brenciu a evocat momente emoționante, când muzica era ea însăși un simbol al libertății și al dorinței de evadare dintr-o lume gri, fără prea multe orizonturi. În această linie, artistul a adus și un omagiu muzicii rock, interpretând câteva melodii etalon ale celor mai iubite trupe rock din lume.

Concepute ca o frumoasă călătorie între două coordonate temporale, muzica a fost liantul perfect dintre trecut și prezent, astfel că celor mai în vogă artiști ai momentului li s-au alăturat pe scenă nume care au făcut istorie în muzica din România.

Dacă Oana Sârbu a recreat alături de Horia Brenciu un moment de referință al industriei cinematografice ante-decembriste, melodia „Ani de liceu” din celebrul film „Liceenii”, în ziua următoare, cea care i s-a alăturat pe scenă pentru un moment artistic din folclorul românesc a fost Irina Rimes. Din „rivali” la show-ul „Vocea României”de la ProTV, cei doi artiști s-au transformat în parteneri de scenă la concertul „Sunt cine vreau să fiu”, iar momentul oferit de ei a fost unul îndelung aplaudat de public.

Printre invitații surpriză care au urcat pe aceeași scenă cu Horia s-au numărat și Feli, alături de care artistul a scos în acest an piesa „Prizonier”, dar și câștigătorii de la Vocea României – Mihai Chițu și Julie Mayaya. Așa cum face întotdeauna, Horia Brenciu a ținut să-și arate susținerea și față de finalista sa din acest an din show-ul de la ProTV, Elena Bozian, împreună cu care a cântat câteva piese, menite să-i pună vocea în valoare.

Cei împreună cu care a oferit momente artistice inedite nu s-au aflat doar pe scenă alături de el, ci și în public. Așa se face că printre spectatorii prezenți la concertele lui Horia Brenciu s-a aflat și Andrei Păunescu, care a interpretat, spre bucuria publicului, câteva dintre cele mai cunoscute melodii de la Cenaclul Flacăra, printre care, „Puștoaico”, „Cu căciulile pe frunte”, „Treceți batalioane române Carpații”.

Unul dintre artiștii aplaudați la scenă deschisă a fost Fuego, în timp ce Anca Țurcașiu, partenera lui Horia Brenciu din musicalurile „Mamma Mia” și „My Fair Lady”, l-a susținut chiar din primul rând.

Un alt moment special a fost acela în care trei dintre elevele sale de la Academia de Arte Horia Brenciu au urcat pe scenă pentru a aduce și mai aproape magia și bucuria Crăciunului.

Două săli arhipline, un artist neobosit, extrem de versatil, capabil să treacă de la emoție la exuberanță în doar câteva secunde și foarte multă muzică – așa s-ar putea transcrie în doar câteva cuvinte cele două concerte susținute de Horia Brenciu pe 18 și 19 decembrie la Sala Palatului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.