ANGELA SIMILEA, invitata la „Doamne de poveste”

Angela Similea: “INAINTE DE A PLECA DINTRE NOI, VICTOR MI-A CANTAT “CE-AR SA FIU”

Din 18 septembrie, de la 16.30, emisiunea “Doamne de poveste”, prezentata de Olivia Steer, revine ACASA cu un nou sezon, cu noi portrete impresionante ale unor femei care scriu sau au scris istorie in Romania.
In exclusivitate, prima editie din acest nou sezon prezinta portretul Angelei Similea, o mare artista, o cantareata care a cucerit o tara intreaga, o mama desavarsita si o sotie care a stat alaturi de jumatatea ei pana in ultima clipa.

In primul interviu amplu acordat dupa moartea sotului ei, Victor Surdu, marea cantareata povesteste despre culisele unei iubiri imense si despre finalul care i-a apropiat mai tare:

Vreau sa va spun ca numai cu 3 saptamani inainte de a pleca, pe un viscol, ultimul viscol din zona noastra, Victor a scos peste 100 de copaci din livada pentru ca erau mai batrani si a plantat altii 100 de pomi….A pregatit totul pentru ce se va intampla dupa el si, in Craciunul anului trecut, el a taiat un brad argintiu din curte, l-a taiat ca sa-l impodobim in casa. Atunci eu am realizat ca el stie ca va pleca…desi nici o secunda nu s-a lasat batut “.

In ultimele zile petrecute impreuna, sotul ei, Victor Surdu, avea sa-i aduca o ultima dovada de iubire. ”Era bolnav, cu cateva zile inainte de a pleca si s-a ridicat de pe pat si s-a asezat la pian si a inceput sa cante… A inceput sa cante o piesa de a mea: “Ce-ar fi sa fiu”. Si la cateva zile dupa aceea a plecat… El a plecat iubind”, marturiseste cu lacrimi in ochi Angela Similea.

Pe langa iubirea imensa care i-a condus viata, Angela Similea a fost manata si de pasiunea pentru muzica, in ciuda impotrivirii mamei ei. “Mama avea prejudecati si considera ca aceasta profesie se face cu mult sacrificiu si ca moralitatea mai scartie cateodata si nu isi dorea asa ceva. Pana la urma a fost fericita ca s-a demonstrat ca se poate face, cel putin in perioada mea se putea face, fara compromisuri de moralitate,” marturiseste cea care a bucurat generatii intregi de romani cu vocea ei.

Marturii inedite, dorinte neimplinite, povesti despre prima iubire adolescentina a Angelei Similea, toate sunt prinse in portretul unei mari artiste, interpreta unor slagare  precum “ Casa mea”, “Sa mori din dragoste ranita” sau “ Un albastru infinit”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.