Andra si Maruta s-au distrat de Revelion in Dubai

Andra şi Cătălin Măruţă s-au întors în acest început de an în Dubai. Prezentatorul emisiunii ”Happy Hour” de la Pro Tv şi soţia sa, însoţiţi de prieteni, au sărbătorit Revelionul în preajma celei mai înalte clădiri din lume, au făcut plajă în luna ianuarie şi nu au ratat nici un loc de distracţie din vestitul Dubai.

Focuri de artificii, petreceri demne de Hollywood şi mult dans în noaptea dintre ani:

Revelionul organizat a fost ceva ce nici filmele spectaculoase de peste Ocean n-ar putea cuprinde, din simplul motiv că Dubai nu încape nici pe pelicule, nici în albume foto, imaginile aduse pe post de suvenir nu îndreptăţesc realitatea de-acolo. A fost un Revelion ca o poveste din ”1001 de nopţi”, cu mult dans şi nişte focuri de artificii cum n-am văzut nicăieri în lume. Am dansat nebuneşte, iar pe la jumătatea nopţii, fetele au rămas fără pantofi, noi ne-am dat jos sacourile, cam aşa făceau toţi şi chiar simţeai nevoia să fii în acord cu schimbările halucinante de cadru”, îşi aminteşte Cătălin Măruţă.

Cele două vedete au avut timp şi de plimbări, aşa că au început să exploreze treptat împrejurimile staţiunii Jumeirah, unde au fost cazaţi. S-au distrat la Wild Wadi Water Park, un parc acvatic excepţional, şi-au încărcat bateriile la Jumeirah Beach, au vizitat Palm Islands, un grup de insule cu amenajări dispuse în aşa fel încât staţiunea are forma unui palmier oglindit în mare, iar aeroportul arăta, după cum povestesc cei doi, ca un veritabil muzeu.

Au asistat la inaugurarea celei mai înalte clădiri din lume

Andra şi Cătălin nu puteau rata nici cea mai înaltă clădire din lume,  la a cărei inaugurare au asistat într-un mod original: de la balcon.

Din balconul camerei noastre de  hotel se vedea totul foarte bine, nici nu cred că ne mai auzeam unul pe celălalt, a fost ceva inimaginabil. Turnul are 828 de metri, e colosal şi intimidant, te apucă frisoanele când îl vezi, nu-ţi vine să crezi că omul a construit aşa ceva. Nouă ne-a plăcut enorm şi ni s-a părut clar o victorie a omului asupra prejudecăţilor şi fricii. Ştiu, demersul a fost criticat pe mapamond, ştiu că un arhitect german a spus, de exemplu, că e o risipă inutilă şi o grandomanie tipic orientală, că niciodată americanii (vestiţi pentru spiritul practic) n-ar fi construit aşa ceva, doar pentru a demonstra supremaţia puterii asupra utilului. Dar dincolo de polemicile astea, Burj-Khalifa e o minune contemporană a lumii”, povesteşte Cătălin Măruţă.

Care este cea mai frumoasă amintire cu care cei doi s-au întors acasă? Vizita într-un parc foarte ingenios, care le-a dat senzaţia că se află, dintr-o dată, la mii de kilometri depărare:

Aşa, ca o amintire sentimentală, romantică, a rămas un parc aflat nu departe de hotelul nostru. Am descoperit un fel de Veneţie reconstruită, cu tot ce presupune, inclusiv gondole.  Asta ne-a dat senzaţia că am evadat o zi din Orient şi am făcut o escapadă în Italia, iar seara ne-am întors la Medinat Jumeirah. Bine, arhitectura acestei Veneţii este adaptată clar la stilul Oriental, deci să ne înţelegem, nu e o copie kitsch a Veneţiei originale, cum au americanii prin Nevada şi mai ştiu eu pe unde, e o reinventare a Veneţiei, sub altă alura, doar gondolele persistă în cadru, ca element comun cu Europa. Dar şi ele au parcă ceva oriental, e foarte interesant. Ne-am simţit excepţional, oricine ajunge acolo devine robul acestui loc şi vrea să revină cu orice chip”, a mai spus Cătălin Măruţă.

Întrebaţi de ce au ales aceeaşi destinaţie pentru vacanţă ca iarna trecută, Andra şi Cătălin au concluzionat, la unison: nu ai cum să te saturi de acest colţ de lume.

De când ne-am întors din Dubai anul trecut pe vremea asta, noi am ameninţat foarte serios că ne vom întoarce acolo pentru Revelionul următor. Aşa că noi şi prietenii noştri, Arpi şi Anne, am fost consecvenţi. Şi, în afară de faptul că ne-a plăcut la nebunie sejurul de anul trecut, a mai existat un alt motiv, şi mai concret: mai rămăseseră destule locuri de văzut… şi stări de descoperit. Dubai e un loc atât de complex, încât vă garantez că, şi dacă vom merge acolo zece Revelioane la rând, tot nu vom fi plictisiţi vreodată de locuri şi atmosferă, dimpotriva, vom avea veşnic ceva nou de experimentat”, au încheiat cei doi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.