America materiei cenuşii

Am aflat dintr-un interviu extins dat la Ştirile Pro TV, nu la cele de la ora 5.00, din păcate, ci în prime time, cum că doamna Moni Columbeanu vrea să traverseze Oceanul pentru a-şi face o carieră la Holly­wood, scrie Gabriela Lupu in Romania libera.

De ce? Păi, simplu: „America este ţara tuturor posibilităţilor„, şi-a început doamna Columbeanu mărturisirile cu o mare platitudine. „Nu se compară cu România.” (Bine, de comparat se poate compara orice cu orice, dar probabil că România i-a rămas prea mică Monicăi, ea având un potenţial pe care ţara noastă nu poate să-l mai încapă.)

Dezvol­tând viziunea ei despre America, a adăugat plină de înţelepciune:

Din toate locurile din lume cel mai bine mă simt în America, pentru că acolo, pur şi simplu, nu există oameni trişti„.

Monica era atât de sigură că ceea ce spune este absolut adevărat, încât te întrebi în ce Americă o fi fost ea. Cu siguranţă, într-una în care nimeni nu plânge, nu oftează, în care nimeni nu are dureri de cap, în care nu suferă nimeni de sărăcie sau, Doamne fereşte, de vreo boală, şi în care, ce mai la deal la vale, nu se moare niciodată. Acum, ne-am prins. Moni a văzut America din filme, cea în care Bruce Willis salvează planeta de unul singur de trei ori pe zi, la mic dejun, la prânz şi la cină, cea în care Julia Roberts e „pretty woman” forever şi-n care târfuliţa pune nonstop laba pe fraieru’ de bogătan. Dacă aşa stau lucrurile, îi sugerăm doamnei Columbeanu să stea acasă, căci viaţa ei seamănă mult mai mult cu America decât America însăşi.

One thought on “America materiei cenuşii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.