Amalia Enache, incarcata cu saci de materiale colorate pentru copiii abandonati

• La standul HHC Romania din cadrul ONGFest 

Amalia Enache a venit asemeni lui Mos Craciun la ONGFest, unde HHC (Hope and Homes for Children) a deschis linia de voluntariat in casele de tip familial in care traiesc 950 de copii scosi din institutiile de tip vechi. Doi saci cu petice multicolore, sute de nasturi de toate formele, lipici, sclipici, floricele din bumbac, panglici, hartie creponata, creioane, papiote cu ata colorata, toate au fost aduse de catre prezentatoarea Stirilor Noptii de la Pro Tv la standul de prezentare, pentru a incuraja oamenii sa daruiasca din putinul lor pentru a colora vietile copiilor abandonati.

Pentru copiii care traiesc in casele de tip familial HHC, un capat de ata inseamna mustati de pisica, doi nasturi albastri pot fi ochisorii unui catelus, iar o bucata de material cu buline poate sa fie transformata de manutele dibace ale copiilor intr-o buburuza norocoasa. Peste 100 de persoane au vizitat standul HHC cu obiecte create de copiii abandonati din cadrul ONGFest, au discutat cu Amalia, au completat fisele, au devenit voluntari si au adus pentru copii resturi de materiale, paiete si alte lucruri colorate care sa stimuleze creativitatea micutilor.

Fara parinti langa ei, fara atentia fireasca dintr-o familie, una din marile probleme pentru acesti copii este si lipsa de preocupari in timpul liber. In casele familiale infiintate de HHC Romania ne concentram sa gasim pentru copii cat mai multe variante de activitati care sa le placa, sa-i intereseze si sa-i ajute in dezvoltare”, povesteste Amalia Enache despre initiativa ei si a colegilor de la departamentul de costume si styling din Pro Tv, care si in viitor vor strange resturile de materiale si le vor trimite in reteaua HHC din tara.

HHC Romania a pornit un program de voluntariat, prin care vrea sa arate ca orice mic gest poate sa devina o mana intinsa spre copiii vulnerabili: “Cei 100 de oameni care ni s-au alaturat la ONGFest ne ajuta fie ca au adus cate ceva la cheta noastra, fie ca le-au povestit altora despre noi, fie ca au imprastiat vestea pe internet, fie ca isi vor face timp sa se joace cu copiii din casele infiintate de HHC, sa picteze cu ei, sa faca obiecte frumoase etc. Am stat de vorba in aceste zile cu zeci de oameni curiosi sa stie cum pot ei ajuta si am insistat pe faptul ca sunt nenumarate variante, de la faptul ca dam din timpul nostru si stam cu acesti copii, pana la orice stie fiecare sa faca si pune acest lucru si in slujba unei cauze, nu doar la serviciu”, povesteste reprezentatul special HHC Romania, Amalia Enache, care-i indeamna pe oameni sa intre pe site-ul hhc.ro si sa se inscrie ca voluntar.

“Oricine devine voluntar ne poate ajuta să promovăm activitățile cu copiii, să căutăm sponsori sau se poate implica direct în joaca cu copiii în cadrul atelierelor creative organizate în Casele de Tip Familial. Poți fi și voluntar de idei. Așteptăm orice propunere ar aduce culoare în viețile copiilor!”, adauga vedeta Pro Tv.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.