Alexandru Tomescu, pentru a cincea oară în Turneul Național Stradivarius

• 7-29 mai 2012, 16 orase din tara

Apariția viorii Stradivarius Elder-Voicu în viața violonistului Alexandru Tomescu a însemnat o nouă serie de provocări muzicale și personale. Inaugurase încă din anul 2006 alături de Romanian Piano Trio primele turnee de muzică clasică susținute exclusiv din fonduri private. Încredințarea viorii Stradivarius în 2007 de către Ministerul Culturii și Cultelor l-a determinat să își propună ca acest instrument fabulos să fie restituit românilor pentru ca sunetul său să bucure cât mai mulți iubitori de frumos din toate colțurile ţării.

Alexandru Tomescu cântă cu tot sufletul pentru oameni, copaci sau clădiri. Cântă în săli mari și mici, cântă la metrou sau pe stradă, cântă pentru a ajuta categorii defavorizate, cântă pentru a schimba ceva. Despre schimbare este vorba și în Turneul Stradivarius – Obsesii, care va începe în 7 mai la Brașov și se va finaliza în 29 mai la București, după un periplu care cuprinde 16 orașe din țară.

Încă de anul trecut, proiectul acesta a început să se îndrepte către noi orizonturi, alăturând muzica și filmul: 24 de Capricii de Niccolò Paganini și 24 de scurt-metraje, într-un spectacol fără pauză, în 15 oraşe din România. Anul acesta combinația „obsesivă” este muzica și teatrul non-verbal. Alexandru Tomescu a cutezat să modifice obișnuințe împământenite de secole în lumea muzicală și să asocieze unui repertoriu valoros – Integrala Sonatelor pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe – o creație din zona teatrului non-verbal, construită special de actorii Ana Pepine și Paul Cimpoieru pentru această muzică. Conceptul acesta sincretic se regăsește în toate elementele spectacolului, de la afișul desenat de Cătălin Precup și Mihai Băncilă, la programul de sală care îmbie cu aceleași desene sugestive și cu texte poetic ticluite de Alexandra Condruț.

Stradivarius Obsesii este o veritabilă poveste care vă poartă în lumea angoasată a artistului, în mintea sa înflăcărată de talent și în sufletul său bântuit de temeri. Vă așteptăm pe www.facebook.com/alexandrutomescuoficial pentru a urmări tot traseul evenimentului, pentru că din fiecare oraș vom realiza câte un scurt video-reportaj, în așa fel încât fanii turneului să fie aproape de noi în toate cele 16 orașe.
Vă așteptăm și în sălile de concert din Braşov, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Piteşti, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Focşani, Bacău, Iaşi, Botoşani şi Bucureşti.”

Bilete se pot găsi în reţeaua vreaubilet.ro, în magazinele Unirea Shopping Center, Euro GSM şi Inmedio din Bucureşti, dar şi la casieriile instituţiilor care vor găzdui spectacolul.

Producător: Quartz Media Production; Organizator: Asociaţia Maria Domina; Co-producători: TVR Cultural; Radio România

Sponsori principali: Centrofarm; Orange; Sponsori: BCR, Medicover, Vavian; Securitas; International Leasing; Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti; Borţun şi Olteanu; Senia Music.
Eveniment recomandat de Zile şi Nopţi.
Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Caţavencii, Forbes, Igloo Magazine, Observator Cultural, Bewhere, Q Magazine, Cariere, The Institute, Revista 22, Casa Lux, Good Food, Sunete, Cinematique, Realitatea TV, port.ro, 121.ro, liternet.ro, metropotam.ro, modernism.ro, 4arte.ro, hipmag.ro, ziare.com, hotnews.ro, urban.ro, citynews.ro, iquads.ro, ziare.ro, insidecom.ro, brasov.ro, Zoom TV, Oops Media.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.