Agent Green: OUG va duce la executarea imediată a sute de urşi nevinovaţi

agent green

Organizaţia de protecţia mediului Agent Green a transmis, miercuri seară, că OUG referitoare la intervenţia de urgenţă în cazul urşilor va duce la executarea imediată a sute de urşi nevinovaţi. Organizaţia a lansat o petiţie şi anunţă că va lupta pe toate căile legale pentru a opri actul normativ.

”OUG-ul aprobat astăzi de Guvernul României va duce la executarea imediată a sute de urşi nevinovati. Agent Green va folosi toate căile legale pentru a opri acest OUG”, a anunţat organizaţia, într-o postare pe Facebook.

Organizaţia a distribuit şi petiţia intitulată ”STOP vânătorii de trofee” care a strâns deja peste 50.000 semnături.

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă cu metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun, a anunţat miercuri premierul Florin Cîţu. El a adăugat că Ministerul Mediului trebuie să vină cu o strategie pe termen lung cu privire la controlarea populaţiei de urşi şi am putea avea implementată această strategie în cel mult un an. „Scopul acestei OUG este salvarea vieţii oamenilor şi salvarea bunurilor create de om”, a afirmat secretatul de stat în Ministerul Mediului Robert Szep.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.