Adriela Morar – hangita, Catalin Catoiu – carciumar in „Aniela”


“La Conu Chivu” este locul unde se nasc intrigi si unde personajele interpretate de Catalin Catoiu, Adriela Morar, Loredana, Ninel Petrache si Madalin Mandin aduc pe micul ecran viata de carciuma din Micul Paris, in “Aniela”.

Catalin Catoiu va da viata unui personaj plin de culoare – Chivu Circiumaru, proprietarul circiumii Bucurestilor, un om cu un suflet bun, care stie sa se faca placut celor care ii trec pragul :

Conu Chivu este un personaj trecut prin viata, care ascunde bucurii, tristeti, secrete ce se vor afla pe parcurs. Este gata oricind sa primeasca cu bratele deschise musterii in carciuma lui si dornic sa faca orice pentru ca acestia sa se simta bine. Este foarte fericit ca o are pe Mimi, pe care lumea o asculta cu drag si de care este mindru. Acest personaj ma va aduce in fata telespectatorilor cu o infatisare diferita de cea pe care o stiu, pentru ca a trebuit sa imi las barba si parul sa creasca. Nici eu nu m-am obisnuit inca cu felul in care arat si uneori, cind ma vad in oglinda, am senzatia ca port o masca, deci nu ar trebui sa ma surprinda faptul ca cei din jur nu m-au mai recunoscut”, marturiseste Catalin.

Catalin Catoiu s-a documentat temeinic pentru acest rol si a descoperit lucruri impresionante despre circiumile de la 1900: “Am citit destul de multa beletristica si chiar niste scrieri documentare din vremea respectiva. M-a impresionat faptul ca oamenii aveau o cultura a mersului la carciuma, era ca o rutina, un tabiet, era teatrul unor discutii importante, fie politice sau comerciale. Si atunci era extrem de important pentru carciumari ca mancarea lor sa fie proaspata si foarte buna. Astfel, daca la sfirsitul zilei raminea mancare, nu se lasa pentru a doua zi, se dadea totul saracilor„, adauga actorul.

Adriela Morar este Margarita, cea care lucreaza ca hangita la caciuma lui Chivu, o fata frumoasa, oachesa si dorita de toti:

Margarita este o fata foarte cuminte, mucitoare, careia ii place meseria pe care o face si se simte bine la circiuma. Cel mai greu lucru pentru mine in interpretarea acestui rol este chiar servitul bauturilor si debarasatul meselor, deoarece farfuriile, fie ele si goale, sunt foarte grele. La circiuma bauturile se servesc pe un fund de lemn gros de citeva degete, iar cind pe el pun cite 5-6 halbe de bere, recunosc ca abia il ridic. Deci pentru mine primele secvente au fost reale exercitii de echilibristica.”, spune Adriela.

Loredana va cinta melodii din Bucurestiul de de odinioara, in rolul unei celebre cintarete din Micul Paris.:

”Personajul meu se numeste Mimi, este cintareata care atrage in fiecare seara multa lume la Conu Chivu care vine special sa o asculte pe ea, spre bucuria circiumarului ca i se golesc butoaiele. Ea vrea doar sa cinte, sa se simta bine si sa ii faca si pe ceilalti sa se simta la fel, dar si sa descopere tinere talente”, marturiseste Loredana.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.