Adio, Lenin!, la CineTePrinde, la Pro Cinema

09Republica Democrata Germania inca exista  insa doar pe 79 de metri patrati! Cristian Tudor Popescu ii invita pe telespectatorii Pro Cinema sa patrunda in acest spatiu sambata, 16 noiembrie, de la ora 22.00, odata cu difuzarea comediei noir Adio, Lenin!, nominalizata la premiile Bafta si Globul de Aur, categoria cel mai bun film strain.

Regizat de Wolfgang Becker, filmul urmareste povestea lui Alex Kerner, un tanar care, in 1989, a  fost arestat in urma unui protest impotriva regimului din Germania de Est.

Povestea filmului este inspirata de evenimentele care au marcat ultimii doi ani din 02viata lui V.I. Lenin. La fel ca personajul din film, acesta a trait intr-un mediu controlat, pentru a evita orice emotie puternica ce i-ar fi putut cauza probleme cu inima. Joseph Stalin chiar a realizat pentru Lenin editii ale ziarelor in care toate stirile despre conflictele politice ale vremii erau cenzurate.

Daniel Brühl, Katrin Saß, Chulpan Khamatova si Maria Simon se regasesc in distributia acestui film care a fost foarte bine primit de critici. O idee ingenioasa, amuzanta si emotionanta, care,  ce sa vezi,  chiar te pune pe ganduri, scria revista Empire.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.