Adela Popescu si Loredana canta impreuna

Loredana si Adela Popescu vor cinta impreuna melodia “Aniela” de pe genericul serialului cu acelasi titlu.

Piesa a fost compusa dupa o tema clasica, un cintec care se numeste “Lakmé”, o opera clasica din care am preluat bucata numita “Duetul florilor”. Piesa a fost compusa la 1780 de un compozitor francez, iar aceasta tema m-a inspirat sa scriu “Aniela”.

La compunerea versurilor am lucrat cu Florin Busuioc, cel care m-a ajutat la toate piesele mele de generic, suntem impreuna o echipa sudata si de succes. Practic am inceput sa muncesc la piesa acum 6 luni, in timp a iesit la iveala o minune din ceva invizibil„, povesteste Loredana.

Adela Popescu si-a implinit un vis cu aceasta ocazie, ea visa din copilarie sa cinte impreuna cu Loredana.

Pentru piesa “Aniela” din serialul cu acelasi nume, Loredana a colaborat si cu o soprana cunoscuta din Bucuresti si a incercat sa redea cit mai exact sunetul epocii cunoscuta sub numele de “La belle époque”: ”Am produs melodia Aniela pe doua continente, am inceput in România si am continuat la New York”, adauga Loredana.

Am colaborat doar cu muzicieni care au interpretat partiturile si pentru asta vreau sa le multumesc. O intilnire inedita pe generic alaturi de Adela Popescu, alaturi de soprana Ana Mirescu, pianista Simona Strungaru”, spune cintareata.

Din culisele filmarilor

Genericul productiei ’’Aniela’’ s-a filmat in locatii speciale, in Buftea, pe Ulita Mare, reconstruita exact in stilul inceputului de secol XX si la Palatul Mogosoia. Pentru filmari a fost adusa, de la Breaza, o pereche de cai, de rasa rara, frizoni, foarte scumpi, pentru ca in epoca acesti cai erau semn al bogatiei celor din inalta societate.

De asemeni, pentru a respecta rigorile epocii, iluminarea a fost facuta cu lampioane cu gaz si peste 50 de figuranti au fost folositi pentru a interpreta personaje din epoca precum lustragii, cosari, precupete, cusatorese. Si recuzita a fost adusa dupa ce au fost facute nenumarate prospectii. Pentru filmarea genericului au fost cumparate mezeluri cu etichete din epoca, au fost aduse mii de fire de flori si sute de covrigi pentru covrigarii care vindeau pe strada in Bucurestiul de la 1900. In plus au fost tiparite mai multe ziare “Timpul”, o gazeta care exista si la inceputul secolului trecut.

Peste 60 de actori au filmat mai bine de 30 de ore, ziua si seara, la peste 35 de grade Celsius, genericul primului serial românesc de epoca. S-au folosit 116 tinute create special de echipa coordonata de Radu Mada si Adriana Popa, stilistii productiei.

Voia buna si dorinta ca rezultatul muncii lor sa fie unul care sa placa celor de acasa au facut insa ca zilele de filmare sa nu fie grele: “Pentru mine a fost ca si cum am trait intr-un basm, parca am dat timpul inapoi cu mai bine de 100 de ani. Cind ii vedeam, pe Ulita Mare, pe covrigari, pe precupete sau pe cosar cum se plimba in jurul meu aveam impresia ca sunt o domnita de la inceputul secolului trecut. Au fost 2 zile grele, dar foarte frumoase. Iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos”, spune Adela Popescu, interpreta Anielei.

Videoclipul piesei “Aniela” va avea premiera ACASA luni, 10 august, de la ora 22.00 in cadrul emisiunii “Povestiri de noapte”, cand vor fi prezenti in studio Diana Dumitrescu, Sabina Posea, Bogdan Albulescu si Razvan Fodor pentru a povesti cum au fost filmarile pentru generic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.