Adela Popescu s-a deghizat de Crăciun în băiat. Ce a urmat…..

Pe vremea copilăriei Adelei, Crăciunul nu era despre strălucire, despre luminiţele de azi care împânzesc oraşele o lună întreagă sau despre mall-urile care îşi prelungesc programul pentru a se cumpăra cadouri cât mai mari şi cât mai multe. Şi nici Moşu’ care venea la ea nu aducea cadouri scumpe pentru că, aşa cum spune chiar Adela, “nu avea de unde”.

“Primeam câteva dulciuri şi ce se nimerea, dacă se mai nimerea ceva. Într-un an am primit o haină care mi-a venit la 18 ani. Îmi amintesc că o probam în fiecare an. Nu aveam prea multe, dar eu nu am simţit. Iar magia era într-adevăr unică, pentru că dacă tot aveai puţin, puţinul ala trebuia îmbogăţit cu imaginaţie”.

Atât de creativă era că, într-un an, Adela a hotărât să devină…băiat.

“Noi, copiii din sat, mergeam în fiecare an cu colindul. Era prilej de a mai strânge nişte bănuţi şi de a mai vedea ce au oamenii prin casă. Numai că noi, fetele, nu mergeam cu Pluguşorul, numai băieţii, aşa că într-un an, ce ne-a dat nouă prin cap, ne-am deghizat în băieţi.

Eu mi-am luat pantaloni şi căciula de astrahan a lui tata şi îţi dai seama că nu ne credea nimeni, dar noi eram convinse că da, i-am păcălit pe toţi.”, a povestit Adela Popescu, potrivit Pro TV.

În 1997, J.K Rowlling, autoarea seriei Harry Potter, a adus în cărţile sale noţiunea de obiect-portal către o altă lume. Era vorba de un obiect, de obicei vechi si ponosit, care avea însă puterea de a te teleporta, din universul oamenilor, în lumea magiei. Bunica Adelei inventase însă pentru nepoţii ei obiectul-portal cu mult timp înainte.

Adela îşi aminteşte că o geantă din piele maro, din pod, era modul prin care bunica ei comunica de câte ori voia cu Moşu’. “De câte ori bunica se supăra pe mine, îmi spunea că pune în geantă o scrisoare care ajunge direct la Moşu’. “

Şi pentru a-l impresiona pe Moşu’ şi a-i dărui şi ea ceva, Adela i-a lăsat şi un cadou. Tot în pod, că acolo era locul magic cu portalul.

“I-am pregătit Moşului un cufăr întreg: am pus o păpuşă, o scrisorică, am mai aşezat frumos nişte lucruri, să vadă Moşu’ ce organizată sunt. Magia s-a creat însă multă vreme mai târziu. Eu am uitat de cufăr şi l-am regăsit 20 de ani mai târziu. Îţi dai seama cum a fost să dau peste scrisoare, avea caligrafia mea de atunci, am găsit şi celelalte obiecte. A fost foarte emoţionant.”

32 de Crăciunuri în familie

Adela a petrecut fiecare Crăciun în familie. Şi, în afară de anul trecut, a fost de fiecare dată în satul copilăriei, la Şuşani. Unde se strâng în jurul bradului cel puţin 15 persoane.

În 2017, când fratele ei trebuia să plece de sărbători, în familia ei Crăciunul s-a sărbătorit mai devreme: “Am avut brad, sarmale, cozonac, cadouri şi ne pupam şi îmbrăţişam cu Crăciun Fericit, exact ca şi cum ar fi fost Crăciunul.”

Şi tot ca tradiţie, la masa de Crăciun a familiei Adelei se mănâncă şi acum, ca şi în copilărie, mâncare românească. Prezentatoarea “Vorbeşte lumea” îşi aminteşte că într-un an mama ei a făcut tot felul de lucruri sofisticate pentru ea şi Radu, dar amândoi au rugat-o până la urmă să le facă nişte cartofi.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.