Actorul plătit cu 1,7 milioane de dolari pe episod, în serial la TVR1

Unul dintre cele mai apreciate seriale de comedie, cu un palmares impresionant şi care l-a transformat pe protagonist în cel mai bine plătit actor din televiziune – vine la TVR1!

Este vorba despre Dragul de Raymond – programat din 12 aprilie, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 18.30.

Succesul serialului a fost demonstrat de cele nouă sezoane cu peste 200 de episoade, care au câştigat circa 90 de nominalizări la diferite premii. Dragul de Raymond deţine recordul greu de egalat de a fi serialul de televiziune care a câştigat cele mai multe nominalizări la „Screen Actors Guild Award” într-un singur an, în 2004.

Dintre zecile de premii câştigate, cele mai importante sunt cele 15 trofee Emmy (2000-2005). Mai mult, producătorul serialului a fost solicitat să acorde consultanţă la crearea unor producţii similare – ţări precum Rusia, Polonia, Egipt, Ţările de Jos, Cehia, Israel, India sau Marea Britanie – difuzând variante adaptate ale acestui serial.

În 2004, reţeaua americană CBS a obţinut cu Dragul de Raymond încasări record de 3,9 miliarde de dolari, în timp ce Ray Romano a devenit cel mai bine plătit actor de televiziune din istorie – cu peste 1,7 milioane de dolari pe episod.

Explicaţia pentru succesul îndelungat al acestei producţii a fost – dincolo de jocul actoricesc de excepţie – realitatea în ceea ce priveşte problemele zilnice şi relaţiile dintre membrii unei familii. De altfel, producătorii au declarat încă de la bun început că scriptul fiecărui episod cuprinde fapte reale, întâmplări povestite de toţi cei implicaţi în serial: producător, scenarist, membri din distribuţie sau din echipa tehnică.

Realitatea din viaţa de zi-cu-zi a fost atât de mult „încorporată” în serial încât familia personajului Ray Barone este aproape identică cu cea a actorului Ray Romano, care îl interpretează. Amandoi poartă numele de Ray, sunt de origine italiană şi căsătoriţi, ambii având trei copii – o fiică şi doi băieţi gemeni -, care poartă aceleaşi nume în film ca şi în realiltate.

Cei trei copii, la rândul lor, sunt fraţi atât în film cât şi în viaţa reală. Şi Ray personajul, la fel ca şi actorul, are părinţii locuind într-o casă peste drum şi are un frate mai mic Robert – care este poliţist.

Aşa că Dragul de Raymond are de toate: o familie frumoasă, o soţie iubitoare, o slujbă minunată şi locuieşte într-o casă perfectă, peste drum de părinţii şi fratele lui. În plus, toată lumea pare că îl iubeşte pe Raymond … sau nu? Ar părea că mai bine de atât nu e posibil – şi totuşi…

Serialul este cea mai bună dovadă că aparenţele sunt înşelătoare, iar relaţiile disfuncţionale pot fi depăşite doar dacă membrii familiei au simţul umorului – dublat, câteodată, de o răbdare infinită.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.