Acordul Facebook – SUA ar include supravegherea confidenţialităţii datelor

facebook

Facebook şi Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) negociază o eventuală soluţie care ar impune companiei să creeze un comitet independent de supraveghere a confidenţialităţii datelor şi să ia alte măsuri pentru a proteja utilizatorii, a informat miercuri Politico, citând o sursă.

Paşii vor include numirea unui ofiţer autorizat de către FTC pentru confidenţialitatea şi protecţia datelor de la cel mai înalt nivel al conducerii Facebook şi crearea unui comitet de supraveghere a confidenţialităţii datelor personale care să includă membrii ai consiliului de administraţie a companiei, se arată în raport.

Potenţialul acord dintre companie şi FTC se adaugă celor 3 miliarde de dolari pe care Facebook a anunţat săptămâna trecută că le va aloca pentru a acoperi acordul cu autorităţile de reglementare din SUA.

FTC investighează dezvăluirile conform cărora Facebook a împărtăşit în mod necorespunzător datele a 87 de milioane de utilizatori cu compania britanică de consultanţă politică Cambridge Analytica. Ancheta s-a concentrat asupra faptului dacă schimbul de date şi alte litigii a încălcat un acord din 2011 cu FTC pentru a proteja confidenţialitatea utilizatorilor.

Preşedintele şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, va prelua rolul de „ofiţer de conformitate desemnat”, responsabil de derularea politicilor de confidenţialitate ale companiei, se mai arată în raport.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.