ABBA s-ar putea reuni pentru nunta prinţului William cu Kate Middleton

Cea mai iubită trupă pop din istoria muzicii, ABBA, s-ar putea reuni după o despărţire „temporară” care a durat aproape 30 de ani. Casele de pariuri pun în joc sume mari pentru cei care mizează pe reunirea trupei chiar la nunta prinţului William cu Kate Middleton, scrie Gabriela Lupu in Romania Libera.

Vestea că legendarul careu de aşi ar putea fi văzut din nou de fani a fost dată chiar de Agnetha Fältskog, serafica blondă a grupului, cea care a refuzat în toţi aceşti ani o eventuală revenire pe scenă, deşi sumele care li s‑au oferit, de-a lungul timpului, pentru acest lucru celor patru au fost fabuloase. Agnetha şi-a motivat mereu refuzul de a reapărea în lumina reflectoarelor spunând că, pentru ea, anii de glorie au fost pur şi simplu prea mult. „Mi-am luat «supradoza». Aveam 15 ani când am devenit solista unei trupe. La 18 ani am lansat primul meu disc. Aveam 25 de ani când s-a format ABBA. După ABBA, am lansat trei albume. Cred că am fost suficient de productivă”, a explicat cântăreaţa suedeză presei britanice. Iată însă că, după trei decenii de împotrivire, Agnetha a revenit la sentimente mai bune şi, deşi exclude ideea unei serii de turnee, se arată încântată de eventualitatea unui concert unic. „Ar fi distractiv să ne întâlnim cu toţii, să vorbim despre vremurile de demult şi poate chiar să cântăm împreună. Nu vom susţine turnee precum Rolling Stones sau alte trupe vechi. Însă cred că vom fi cu toţii de acord pentru un concert unic, organizat, poate, în scopuri caritabile.”

„Logodnicii petrecăreţi”

Prima „atestare documentară” a trupei care avea să marcheze destinul multor generaţii de tineri datează din iunie 1966, când Björn Ulvaeus l-a întâlnit pentru prima oară pe Benny Andersson. Deşi abia trecuţi de 20 de ani, cei doi proveneau din două trupe aflate pe atunci în mare vogă în Suedia, „Hootenanny Singers” şi „The Hep Stars”. Cei doi au început o colaborare care avea să devină însă cu adevărat magică de-abia în 1969 atunci când băieţii s-au îndrăgostit şi şi-au adus în trupă logodnicele: pe focoasa norvegiană Anni-Frid Lyngstad, şi pe suava Agnetha Fältskog. De altfel, prima lor „lucrare” a fost un cabaret numit „Festfolk”, joc de cuvinte care se traduce prin „logodnicii”, dar şi prin „petrecăreţii”. Pe atunci grupul lor se numea „Björn & Benny, Agnetha & Anni-Frid”.

Citeste totul aici

One thought on “ABBA s-ar putea reuni pentru nunta prinţului William cu Kate Middleton

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.