4 motive bine intemeiate ca sa apelati la o firma de servicii funerare

Momentele despartirii pentru totdeauna de cineva drag sunt de o tristete profunda. In aceste clipe grele, ne putem pierde cu firea, lasand stresul si mahnirea sa ne intunece zilele ce urmeaza. Lipsa timpului necesar pentru organizarea unei inmormantari demne de amintirea celui plecat dintre noi, precum si birocratia intortocheata ne pot surescita peste masura. Ca sa evitam toate aceste lucruri, castigand timpul necesar pentru a ne lua ramas bun cum se cuvine, cel mai bine este sa facem apel la o firma de servicii funerare.

Cele mai multe firme care ofera servicii funerare dispun de solutii complete pentru organizarea inmormantarii sau a incinerarii, dar si pentru respectarea datinilor si obiceiurilor ce tin de acest eveniment funest. Iata patru motive bine intemeiate, ca sa optati pentru o firma de servicii funerare:

1. O firma de servicii funerare se va ocupa in detaliu de formalitatile necesare unei inmormantari adecvate

Cu toata durerea provocata de trecerea in nefiinta a unei persoane dragi, nu trebuie sa uitam ca acest trist eveniment va trebui consemnat si de autoritatile competente in domeniu. Astfel, o firma de servicii funerare va face tot ce este posibil pentru ca dumneavoastra sa va puteti ocupa de lucrurile cu adevarat importante. De aceea este bine sa faceti apel o firma de servicii funerare cat mai apropiata, care va va pune la dispozitie un cadru medical specializat care sa constate momentul decesului si sa va ghideze prin formalitatile stufoase, dar obligatorii.

Iata care sunt serviciile oferite de o firma de servicii funerare:

– constatarea decesului la locul producerii sale, de catre un cadru medical specializat;

– declararea decesului si eliberarea unui certificat atestator;

– obtinerea avizelor necesare de la SANEPID si Procuratura;

– realizarea dosarului pentru ajutorul de inmormantare, acolo unde este cazul;

– intocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere, pentru cazurile speciale;

– intocmirea actelor pentru inhumare sau incinerare;

– obtinerea unui loc de veci si reconditionarea acestuia;

2. Alegeti o firma de servicii funerare din sectorul dumneavoastra, care va putea ajusta orice schimbari pot aparea pe parcurs. Astfel, daca locuiti in Rahova, alegeti o firma de servicii funerare din sectorul 5, care va raspunde apelului dumneavoastra cu promptitudine si profesionalism. In plus, aceasta va face demersurile necesare pentru a se asigura ca beneficiati de ajutorul de deces, acolo unde este cazul.

3. Nu trebuie sa mai treceti prin una dintre cele mai dureroase etape ale inmormantarii

Spalarea, toaletarea, imbalsamarea si asezarea celui decedat in sicriu sunt unele dintre operatiunile cele mai dureroase care au loc in procesul de inhumare. Aceasta sarcina delicata va fi indeplinita de un specialist, pus la dispozitie de catre firma de servicii funerare, care va avea grija ca cel plecat dintre noi sa aiba parte de tot respectul cuvenit.

4. Economisiti timp si bani

Puteti face cu incredere apel la o firma de servicii funerare, la orice ora din zi sau din noapte. Pentru ca evenimentul sa se desfasoare cu maxim de profesionalism, bugetul se va stabili inainte, de comun acord. Casa de pompe funebre se va ocupa si de cumpararea obiectelor necesare unei inmormantari:

– sicriu, garnituri, cruce;

– candele, lumanari, articole religioase;

– coroane, jerbe si aranjamente florale;

– catafalc cu lumini si capac frigorific, la cerere;

– prosoape, batiste, esarfe;

– coliva, colaci, pachete cu produse alimentare de post sau de dulce;

– organizarea pomenii la cimitir sau la restaurantul firmei de servicii funerare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.