27 de concurenti din 20 de tari se bat pentru Cerbul de Aur 2009

Pe scena festivalului „Cerbul de Aur” 2009 vor urca 27 de concurenti din 20 de tari (Romania, Armenia, Australia, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, China, Cipru, Estonia, Finlanda, Israel, Italia, Macedonia, Malta, Mexic, Republica Moldova, Norvegia, Rusia, Turcia si Ucraina). Romania este reprezentata, anul acesta, de Jasmine, Nadine si trupa The Marker.

Concurentii care se vor bate pentru trofeul „Cerbul de Aur” 2009:

Laura Voutilainen din Finlanda este castigatoare a doua premii Emmy. A inregistrat noua albume, fiind premiata cu discul de platina. De asemenea, a reprezentat Finlanda la Eurovision 2002.

Bojana Atanasovska din Macedonia este castigatoarea locului I la festivalurile: „Makfest” din Macedonia, „Fantana Di Malme”, festival aroman, si „Marko Polo” din Croatia.

Massimo Bertacci din Italia a ocupat primul loc la prestigiosul festival de la Cesme (Turcia), la Festivalul International „Moskoj Uzel” din Rusia si la Festivalul International „Astana 2007” din Kazahstan.

Italianul Antonino Spadaccino (foto) a castigat in 2005 premiul „Amicii” si „Discul de aur” pentru primul sau single, „Ce la faro”. In 2006 a castigat premiul „Lucio Battisti” pentru cel mai bun cantaret.

Nikolay Demidov din Rusia a obtinut premiul Festivalului „New Wave” in 2005, distinctie care i-a fost inmanata de faimoasa cantareata Alla Pugachova. In 2009, a obtinut locul II la Festivalul International „Discoveryfest”, desfasurat la Varna, in Bulgaria.

Rolf Roosalu din Estonia, si Aleksander Fortado din Ucraina s-au remarcat in cadrul selectiilor nationale pentru Eurovision.

Armenia si Azerbaidjan, clasate in primele 10 locuri la editiile Eurovision din ultimii 2 ani, ii au ca reprezentanti la „Cerbul de Aur” pe Emin Hasan si Sergey Grigoryan. Emin Hasan a fost premiat la festivaluri muzicale din Belarus (2000) si Ucraina (2008). Sergey Grigoryan s-a remarcat in numeroase competitii nationale.

Orlin Pavlov din Bulgaria impreuna cu trupa Kaffe au ocupat locul III la Cerbul de Aur in anul 2003.

Olia Tira (foto) din Republica Moldova a colaborat cu artisti ai trupei Zdob si Zdub, cu Transbalkanica si cu Dan Balan Band. Melodiile de pe albumul de debut „Your place or mine?”, din 2007, au fost inregistrate in Franta, la Liberty Rock Studio, din Paris.

Geta Burlacu din Republica Moldova, profesoara de canto, a castigat numeroase concursuri internationale din Franta, Germania, Spania, Danemarca, Romania, Ucraina si Belarus. In mai 2000, a participat la un master-class Jazz-Duo, cu Anca Parghel, in Belgia. In 2007 a cantat in deschiderea concertului sustinut de artistul cubanez Eliades Ochoa la Teatrul National din Bucuresti.

Citeste totul aici

Citeste si Un nou Cerb de Aur, un nou scandal

3 thoughts on “27 de concurenti din 20 de tari se bat pentru Cerbul de Aur 2009

  1. Buna Ziua, Ma numesc Alexandra si sunt administratora sitului horoscop.lp.ro .Va scriu pentru ca as dori sa ne facem publicitate reciproca prin link sau banner.Daca sunteti de acord acesta este codul html pentru linkul spre situl meu: Horoscop (stergeti #). Astept codul pentru link sau banner al sitului dumneavoastra.Numai Bine,Alexandra Miron

  2. Ok, am pus link simplu (ancora) chiar acum. Sa-mi spuneti daca va convine. Sunteti indexata in Google astfel. Daca vreti sa fiti in legaturi (deasupra, dar astfel Google nu va mai indexeaza direct) sa-mi spuneti, de asemenea. Va rog sa puneti la dumneavoastra pe website un link simplu la site-ul meu, astfel: Anchetatorul Monden

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.