135 de piese inscrise pentru Eurovision România. Robert Turcescu si Casa Presei participa la preselectie

Până duminică, 3 februarie, 135 de piese au fost înscrise în cursa pentru desemnarea reprezentantului României la concursul Eurovision 2013, cu 37 mai multe decât la selecţia de anul trecut.

Perioada de înscrieri pentru etapa naţională a concursului s-a încheiat duminica, 3 februarie, la ora 20.00, însă plicuri cu piese înscrise mai pot ajunge la TVR în zilele următoare dacă ele au fost trimise prin poştă până la data menţionată.

Lora, Robert Turcescu şi Casa Presei, Luminiţa Anghel, Elena Cârstea, Electric Fence, Cezar Ouatu, Daniel Robu, Liviu Mititelu, Alin Văduva sau Naomi sunt câţiva dintre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, dacă piesele lor vor trece de proba preliminară.

„Gabi Basarabescu a venit cu ideea piesei, eu am scris versurile și toată trupa am contrbuit la ”Un refren”, așa cum se numește ea. Este o piesă atipică pentru noi, nu este în stilul rock în care ne-am obișnuit deja publicul tot mai numeros, e o piesă mai caldă, mai calmă”, a declarat Robert Turcescu pentru paginademedia.ro.

Dan Manoliu, manager de proiect al competiţiei, a vorbit îeri dimineaţă, la Telejurnalul  matinal de la TVR 1, despre paşii următori ai selecţiei şi despre şansele României în concursul din acest an. De miercuri, 6 februarie, încep primele audiţii ale melodiilor înscrise. Membrii juriului se vor deplasa, pe rând, la Iaşi (6 februarie), Cluj (8 februarie), Timişoara (10 februarie), Craiova (12 februarie) şi Bucureşti (14 februarie), pentru a asculta live interpreţii care vor intra în concurs:

„În acest an, o premieră este că interpreţii vor cânta în faţa juriului, pe un negativ pe care vor avea şi backing vocals, pentru a nu ne trezi, ca în alţi ani, că în semifinale sunt piese care sună foarte bine pe pozitiv, iar unii interpreţi nu reuşesc să facă faţă live-ului”, a motivat Dan Manoliu schimbarea din Regulamentul selecţiei (Declaraţii integrale Dan Manoliu, aici: http://bit.ly/11HQpMf).

TVR va dedica, şi anul acesta, două zile semifinalelor (23 şi 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmând să participe câte 12-14 melodii. Cele mai bune şase din fiecare semifinală, alese de juriul de specialitate, dar şi prin voturile telespectatorilor, vor intra în faza finală. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Marea finală, la care participă cele 12 piese, va avea loc în data de 9 martie 2013. Modalitatea de jurizare va fi: 50% televot, 50% juriu. Toate cele trei părţi ale concursului vor fi transmise în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro, precum şi pe www.eurovision.tv, site-ul oficial al competiţiei. O mare comunitate de fani şi jurnalişti a urmărit anul trecut pe www.eurovision.tv transmisiunea finalei noastre, care s-a clasat în top 5 al tuturor timpurilor privind spectacolele de selecţie. Regulamentul concursului şi informaţii suplimentare pot fi accesate pe site-ul TVR, la adresa www.tvr.ro/eurovision.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.