13 piese au intrat în cursa pentru Eurovision 2011

Organizatorii Eurovision România au anunţat astăzi numele pieselor – 13 la număr (la care se adaugă una de rezervă) – care s-au calificat pentru Selecţia Naţională.

Un Juriu format din 11 membri – compozitori, interpreţi, profesionişti de radio şi Tv – au selectat marţi, 9 noiembrie, la sediul TVR, 13 piese din cele 84 de melodii eligibile pentru concurs. Totalul pieselor înscrise iniţial a fost de 90, însă şase dintre acestea nu au intrat la jurizare, din cauza documentaţiei incomplete.

Mă bucur că printre cele peste 80 de melodii audiate la Preselecţie am ascultat multe pe care le-am simţit demne de a urca pe scena Eurovision. De asemenea, mă bucur că am regăsit nume cunoscute, atât în rândul compozitorilor, cât şi al interpreţilor”, a declarat Marina Almăşan Socaciu, coordonatoarea proiectului Eurovision 2011. „Sunt sigură că vom avea un program de Revelion la înălţime, care va îmbina competiţia cu surprizele pe care le pregătim telespectatorilor”, a adăugat Marina.

1.HOTEL FM – ”Change” – Comp. GABRIEL BĂRUŢĂ

2. DIRECŢIA 5 – ”Cinema Love” – Comp. Marian Ionescu

3. LAURENŢIU CAZAN – ”We Can Change the World” – Comp. Laurenţiu Cazan

4. BOGDAN DIMA – ”Bang Bang” – Comp. Mihai Alexandru

5. ELENA LETICIA MOISESCU – ”Dreaming of You” – Comp. Play and Win

6. DAN HELCIUG – ”My Facebook Girl” – Comp. Dan Helciug

7. DRAGOŞ CHIRCU + ANTHONY IKWUAGWU UCHENNA – ”Open Your Eyes” – Comp. Cristian Faur

8. JAKAB NOEMI, MICIU ELENA, STAMILOIU CRISTINA – ”Take Me Down” – Comp. Berehoi Alexandru, Sergiu Gelu Ene

9. BLAXY GIRLS – ”It’s So Fine” – Comp. Costi Ioniţă

10. ADRIAN CRISTESCU – ”One by One” – Comp. Adrian Cristescu

11. DALMA KOVACS – ”Song for Him” – Comp. Liviu Elekes

12. SILVIA ŞTEFĂNESCU – ”I Can’t Breath Without You” – Comp. Elvin Dandel

13. CLAUDIA PAVEL – ”I Want U to Want Me” – Comp. Andrei Filip, Johan Kjell Fransson, Pontus Mats Assarsson, Mikael Tim Larsson, Tobias Lundgren Lars

REZERVĂ: ADRIAN CRISTESCU – „Dammi l’amore”, Comp. Adrian Cristescu (în caz că se retrage cineva sau vreo piesă este descalificată)

Este pentru prima oară în istoria Eurovision când Selecţia Naţională – transmisă în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional – se desfăşoară în noaptea de Revelion. Programul TVR va împleti, astfel, emoţiile acestei competiţii cu momente de divertisment, colinde şi umor specifice Anului Nou. Prezentatorii show-ului vor fi Paula Seling şi Ovi – cei care au adus României locul al III-lea la Eurovision anul acesta (Oslo) – şi Gianina Corondan, care va lua pulsul emoţiilor din „camera verde” a competiţiei.

Invitatul special al serii de Revelion este artistul Johnny Logan, supranumit „Domnul Eurovision”, pentru că a câştigat trei ediţii ale acestui concurs, între 1980 şi 1992. Logan a ocupat primul loc la Eurovision cu piesele „What’s Another Year” (1980), „Hold Me Now” (1987), şi, în calitate de compozitor, cu  „Why Me” (1992), interpretată de Linda Martin.

Tot în noaptea de Revelion, compozitorul melodiei care va reprezenta România la Dusseldorf va fi recompensat cu un autoturism BMW Seria 3, iar interpretul melodiei câştigătoare va primi un trofeu creat de artistul plastic Alexandru Ghilduş.

One thought on “13 piese au intrat în cursa pentru Eurovision 2011

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.