Spectacole, concerte, filme, transmisiuni directe de la Vatican la TVR 2 si TVR Cultural

TVR 2 va respecta tradiţia şi vă va conecta cu Vaticanul şi în acest an atât pentru Vigilia Pascale, cât şi pentru Mesajul Papei, Urbi  et Orbi, in prima zi de Paşte – ceremonii ce vor putea fi urmărite şi pe TVR DH.

Transmisiuni şi ediţii speciale, spectacole, concerte si filme au fost pregătite de TVR 2 şi TVR Cultural pentru zilele marii sărbători a Paştelui.

Oferta TVR Cultural cuprinde pe lângă filmele artistice şi documentare pe temă religioasă, numeroase spectacole, concerte, precum şi câteva ediţii speciale oferite de Dan Puric şi Grigore Leşe.

 

Transmisiuni de la Vatican

Sâmbătă 23 aprilie, sub genericul Via Sacra, veţi putea urmări în direct pe TVR 2 şi TVR HD, de la ora 22.00, Slujba de înviere Vigilia Pascala oficiată de către Papa Benedict al XVI-lea la Vatican.

Duminică, 24 aprilie, de la 12.45 la TVR 2 şi TVR HD, tot sub genericul Via Sacra – în direct de la Vatican tradiţionalul mesaj pascal, Urbi et Orbi adresat de către Papa Benedict al XVI-lea cetăţii, locuitorilor ei precum şi întregii lumi. Mesajul va fi însoţit de tradiţionala urare „Hristos a Înviat!”, pe care Papa o va rosti în mai multe limbi, inclusiv în româneşte.

Concerte şi spectacole

• Luni, 25 aprilie, de la ora 16.00 şi 19.00

Budapest Gypsy Symphony Orchestra

 

Concertul sustinut la Bucureşti de ansamblul cunoscut  pe marile scene ale lumii ca cele „100 de viori„. In program interpretari ale clasicilor Frantz Liszt, Johann Strauss, Johannes Brahms, dar si celebrele ceardasuri ungureşti.

 

• Duminică, 24 aprilie, 18.30 şi 0.40

Rhythm of the dance Compania Natională de Dansuri a Irlandei

Poem epic, ce descrie calatoria celtilor de-a lungul timpului, o incursiune in lumea dansurilor irlandeze.

 

• Duminică, 24 aprilie, 17.00 şi 19.00

ABBA generation – Making of şi spectacolul în care se recreează povestea uneia dintre cele mai iubite formaţii din întreaga lume, ABBA – muzica ce nu moare niciodată. Cei şapte componenţi cântă cunoscutele Waterloo; Take a Chance on Me; Knowing Me, Knowing You; Lay All Your Love; Mamma Mia, reproducând universul ABBA până la cel mai mic detaliu.

 

• Luni, 25 aprilie, 23.00

Phoenix Classics – Un spectacol  concept, o sinteză între „Rapsodia Română nr.1 în La Major” şi primul album de concepţie – „Cei ce ne-au dat nume”, pe de o parte, şi între „Rapsodia Română nr.2 în Re Major” şi albumul „Mugur de fluier”, pe de altă parte. Concertul a fost susţinut în mai 2010 la Sala Palatului din Bucureşti iar TVR 2 a înregistrat şi va difuza, în exclusivitate, cele mai importante momente ale unui eveniment care s-a dovedit a fi o sinteză între muzica lui George Enescu şi primele două albume (LP-uri) Phoenix.

• Luni, 25 aprilie, 12.10

Atenţie, se cântă !

Prezintă: Horia Moculescu şi Alexandra Velniciuc. Ediţie specială de Paşte. Invitaţi: Oana Sarbu, Fuego, Bianca Nita, Sergiu Botezatu, Deea Florea. Oaspeţii speciali ai acestei emisiuni vor fi peste 35 de copii din Bucureşti, de la Şcoala specială nr.1 şi de la Şcoala 310.

Iepuraşul va veni la ei cu cadouri de speciale: dulciuri, cozonaci şi figurine de ciocolată.

 

• Luni, 25 aprilie, 17.35 şi marţi, 26 aprilie, 17.35

Confesiuni cu Iuliana Marciuc

Luni, în a doua zi de Paşte, telespectatorii TVR 2 vor avea ocazia să se întâlnească cu o mare doamnă a scenei şi ecranului din România, care în ultimii ani a refuzat invitaţiile de a apărea în emisiunile televizate. Este vorba de doamna Carmen Stanescu, cea care va veni însoţită de soţul ei, actorul Damian Crâşmaru.

Marţi, cea de-a doua ediţie specială de sărbătoare pregătită de Iuliana Marciuc îl va avea ca invitat pe Gabriel Cotabiţă, interpretul celui mai emoţionant imn din muzica pop românească: Ave Maria. El va fi acompaniat de o orchestră concepută special pentru acest moment de către compozitorul Andrei Tudor. Oaspete de onoare la această ediţie specială va fi cunoscutul om de televiziune Mariana Şoitu.

 

• Marţi, 26 aprilie, 8.10

Tonomatul DP2

Momente populare cu Valeria Arnăutu, care le convinge pe fetele de la Tonomat Production să serbeze a treia zi de Paşte încercând să respecte tradiţiile populare. Ele se vor îmbrăca în costume din diverse zone ale ţării şi vor încerca să respecte, împreună, câteva dintre  obiceiurile populare ale acestei sărbători.

 

Vezi aici Oferta de Paste TVR Cultural

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.