Robert Turcescu își lansează astazi cartea „Bucureștiul – chinurile și facerea”

Robert Turcescu, realizatorul emisiunii „Sub semnul întrebării”, difuzată de luni până joi, de la ora 20.00 şi duminica, de la ora 21.00, pe B1 TV, lansează, sâmbătă 9 iunie, a cincea sa carte – „Bucureştiul – chinurile şi facerea”. Lansarea va avea loc la ora 12.00, la librăria Bastilia (Piața Romană nr. 5).

Volumul, apărut la Editura Mașina de scris, este o călătorie în Bucureştiul sfârşitului de secol 19, atunci când primar era Emilian Pache Protopopescu, apoi în Bucureştiul anilor ’30, în timpul mandatului lui Dem I. Dobrescu și mult mai aproape de zilele noastre, când la șefia capitalei se afla Adriean Videanu.

Lucrarea se axează pe oamenii, presa, pasiunile timpului și conține numeroase reproduceri și extrase din ziarele epocii.

„E uluitor că, la mai bine de un secol, când vine vorba despre presă, politică şi administraţie, lucrurile s-au schimbat foarte puţin sau aproape deloc. Cei trei primari despre care vorbesc în această carte au fost înjuraţi, blestemaţi, defăimaţi şi singurul lor aliat în bătălia cu istoria l-a reprezentat timpul. Numai timpul i-a „reabilitat” pe Pache Protopopescu şi pe Dem I. Dobrescu.

Pentru Adriean Videanu probabil că mai e nevoie să treacă ceva timp…”, a declarat Robert Turcescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.