Nae Caranfil prezintă „Dolce Far Niente” la Pro Cinema

02Nae Caranfil spune „Acţiune!” la Pro Cinema sâmbătă, 28 noiembrie. La CineTePrinde de la orele 22.00, regizorul prezintă telespectatorilor „Dolce Far Niente” o coproducţie Franţa-Italia nominalizată la premiul Crystal Globe la Festivalul de Film de la Karlovy Vary din 1998.

Inspirat din romanul lui Frederic Vitoux, „Un voyage a Terracina”, premiat de Academia franceză în 1994, „Dolce Far Niente” este povestea unui tânăr Stendhal, care în călătoria sa întâlneşte personaje celebre, precum maestrul Rossini.

„Dolce Far Niente” este singurul film al lui Nae Caranfil după un scenariu adaptat, pentru care regizorul nu „mânuieşte toate sforile”, după cum spune chiar el. Totuşi, Nae Caranfil a dat o altfel de interpretare romanului lui Frederic Vitoux, apreciată chiar de autor într-un articol din Le Nouvel Observateur.

Spre deosebire de alte filme ale sale, Nae Caranfil nu a compus muzica de la „Dolce Far Niente”, dar a apelat la ajutorul lui Nicola Piovani. „La Dolce Far Niente, în Italia, mi-am dorit să-l angajez pe Nicola Piovani – şi am reuşit”, a mărturisit Nae Caranfil. Piovani este un compozitor italian, câştigător al premiului Oscar pentru coloana sonoră a filmului „La Vita e bella”, în regia lui Roberto Benigni. Numele său a fost mult timp învăluit în mister, unele zvonuri spunând că Nicola Piovani ar fi de fapt un pseudonim al compozitorului Ennio Morricone, zvonuri care l-au făcut pe Piovani să râdă şi pe care încă le aduce cu umor în discuţie, atunci când vorbeşte în public.

În rolurile principale, telespectatorii îi vor putea vedea pe Francois Cluzet, de şase ori nominalizat la premiul Cesar şi câştigător al trofeului cu filmul „Nu spune nimănui”, Isabella Ferrari şi Pierfrancesco Favino, laureat al premiului David di Donatello, echivalentul italian al Oscarului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.