Monica Anghel, olteanca veritabila in costum popular la “O dată-n viață”

Vineri, de la ora 21.00, Monica Anghel, Daniela Nane și Ionuț Iftimoaie au transformat sudioul TVR 1 într-o scenă de folclor autentic în emisiunea Iulianei Tudor, “O dată-n viață”.

Cele trei vedete s-au duelat în probe spectaculoase de folclor pentru a sprijini campania Fundatiei Sheherezade,”Copiii fac bine”. Timp de doua saptamani, telespectatorii sunt invitati sa doneze 2 euro, trimitand un SMS la 879 ((în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote / nu se percepe TVA). Banii colectati se vor folosi pentru renovarea si dotarea Spitalul de copii “Sfanta Maria” din Iasi.

Acompaniată de Constantin Enceanu, Monica Anghel s-a transformat într-o olteancă veritabilă, renunţând, pentru o seară, la muzica pop pentru a interpreta folclor. Daniela Nane a intrat în rolul de munteancă alături de Benone Sinulescu, iar Ionuţ Iftimoaie a strigat „Noi suntem români”, împreună cu Nicolae Furdui Iancu.

MONICA ANGHEL: „Renunţarea la fumat ar putea salva o viaţă”

M-am bucurat tare mult să fiu în emisiunea «O dată-n viaţă» alături de Constantin Enceanu, care a fost realmente un sprijin pentru că, de emoţii, am cam uitat versurile. Am ales să cânt «Pe uliţa armenească», o piesă pe care am învăţat-o într-o singură zi. Deci a fost o premieră în cariera mea. Eu nu cânt folclor, dar dacă timpul mi-ar permite aş accepta să apar în spectacole alături de dl. Enceanu şi ansamblul pe care-l conduce. Însă mi-ar plăcea să mă dedic mai mult şi în campanii umanitare. Fiecare dintre noi a trecut cel puţin o dată-n viaţă printr-un spital. Cred că fiecare ar putea dona măcar puţin pentru un scop nobil. Dacă cei care fumează ar renunţa la un pachet de ţigări ar ajuta în salvarea unei vieţi”.

DANIELA NANE: „Când eram mică îl ascultam la radio, acum am ajuns să cânt pe aceeaşi scenă cu Benone Sinulescu”

Iubesc portul popular, iubesc muzica populară de calitate, iar în emisiunea Iulianei Tudor am ocazia să trăiesc experienţa folclorului la cote maxime. Îmi amintesc că atunci când eram copil, ascultam, în vacanţele de la ţară, discuri de muzică populară cu Irina Loghin şi Benone Sinulescu. Ei bine, iată că, o dată-n viaţă am avut şansa de a interpreta la televizor o piesă a Irinei Loghin şi, mai mult decât atât, să o cânt alături de Benone Sinulescu. Mi-a plăcut şi ideea că această emisiune face spectacol pentru a-i face pe români să empatizeze cu diferite cazuri sociale. În seara aceasta am decis să mă implic și cu o donaţie personală în campania pentru Spitalul de copii din Iași, locul unde m-am născut și eu.”

IONUŢ IFTIMOAIE: „Am câştigat meciul cu folclorul”

Sunt sportiv şi am învăţat că în spatele unui campion este întotdeauna un antrenor cu tact. Antrenorul meu de la «O dată-n viaţă» a fost Nicolae Furdui Iancu. M-am temut de proba muzicală şi, deşi vineri seara am câștigat meciul cu folclorul, cred că performanţa aceasta nu se va repeta de prea multe ori în viaţă. Oricine îşi poate da seama că nu sunt un cântăreţ înnăscut. Însă dacă ar fi să mă lupt într-un meci pentru a ajuta copiii în nevoie, aş accepta fără să stau pe gânduri”.

Campania Fundaţiei Sheherezade, susţinută de TVR 1 continuă. Şi în ediţia viitoare a emisiunii „O dată-n viaţă” de vineri, ora 21.00, vedetele invitate vor face spectacol în beneficiul Spitalului „Sfânta Maria” de la Iaşi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.