“In clasa”, propunerea Frantei pentru Oscarul din 2009, la “CineTePrinde”

Puternic, amuzant, emotionant! „In clasa” este un film de neratat!”, scria revista Rolling Stone despre drama autobiografica propusa telespectatorilor Pro Cinema de Cristian Tudor Popescu, in editia din 5 noiembrie a emisiunii “CineTePrinde”, difuzata incepind cu ora 22.00. “Plin de drame incredibile si personaje fascinante, o adevarata piesa de rezistenta”, completa si New York Times.

Regizat de Laurent Cantet, “In clasa” (“Entre les murs”) are la baza romanul cu acelasi nume al lui Francois Begaudeau, care este inspirat de experienta autorului ca profesor de limba si literatura franceza intr-o scoala din arondismentul 20 al Parisului.

Francois Begaudeau, care a colaborat cu Cantet la scenariul filmului, este si protagonistul dramei. El interpreteaza rolul profesorului Francois Marin, care preda la un liceu din Paris, unde invata elevi de diferite nationalitati. Esecuri, succese – toate fac parte din viata de zi cu zi a lui Marin si a elevilor sai, insa uneori elevii reusesc sa-si puna profesorul in fata unor dificile dileme morale.

„In clasa” a reprezentat propunerea Frantei pentru Oscarul din 2009 si a fost nominalizat la premiul Academiei Americane de Film, categoria cel mai bun film strain. Drama regizata de Cantet este primul film francez care a castigat Palme d’Or, la Festivalul de la Cannes, dupa mai bine de un deceniu. “In clasa” a fost extrem de bine primit si de critica si a fost considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2008. “Exista o traditie remarcabila a filmelor franceze despre scoala”, nota criticul Philip French.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.